Cum să rezişti sevrajului de dulce

Simți tot mai des nevoie de a mânca dulciuri și nu poți renunța la dependența de zahăr? Deși este greu de luptat cu o ea, nu este imposibil. În primul rând trebuie să depistezi problema, apoi să tai răul din rădăcină.

RomaniaTV.net
15 nov. 2017, 07:49
Cum să rezişti sevrajului de dulce

Taie zahărul de pe lista de cumpărături, fă o mică pauză de cel puțin o zi în care să nu consumi deloc zahăr și apoi reintrodu-l treptat pe cel natural în alimentația ta.

Cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât mai mari sunt șansele de a te confrunta cu anumite probleme de sănătate dintre care cea mai periculoasă fiind diabetul, deoarece această afecțiune vne la pachet cu o serie de probleme de sănătate deloc ușor de manevrat.

Citeşte şi Îţi place dulce sau picant? Sărat? Ce tip de personalitate ai, în funcţie de preferinţele culinare

Senzația de iritabilitate și durerile de cap

Dependența de zahăr este una dintre cele ami puternice, imediat cum ai decis să renunți la el te poți confrunta cu probleme precum o senzație acută de iritabilitate, prezența durerilor severe de cap sau oboseală accentuată.

Potrivit celor de la Health.com cu cât vei consuma mai puțin zahăr cu atât mai bine va arăta atât pielea ta cât și întregul corp, fiind favorizat procesul de slăbire.

Spune nu zahărului indiferent de culoarea sa, alb sau brun, și nu îl reduce treptat deoarece nu vei putea astfel să îl scoți din alimentația ta. Trebuie scos de tot pentru cel puțin 3 zile la început. Chiar dacă te vei confrunta cu simptomele mai sus descrise, nu ceda, sănătatea ta este mult mai importantă.

Ești ceea ce mănânci

Alege să consumi alimente care să îți ofere energia necesară pentru a putea funcționa corespunzător pe tot parcursul zilei și aici ne referim bineînțeles la 3 porții de legume și una de fructe.

Imediat cum vei scoate zahărul din tabieturile tale, organismul se va resimți ca dat peste cap deoarece el este obișnuit să primească doza sa zilnică și în lipsa acesteia va începe să își procure dulcele din alte surse.

Bea multă apă pentru a preveni durerile de cap și nevoia de a consuma dulce și alege gustările pline de fibre și grăsimi sănătoase cât și proteinele de bună calitate.

Citeşte şi Întrebuinţări suprinzătoare ale zahărului în gospodărie

Obișnuiește-te să bei ceaiuri neîndulcite și dacă vrei să mănânci ceva dulce alege să îți condimentezi mâncarea un pic mai mult. Acest truc simplu va anihila pofta de dulce. Folosește tot mai multe ierburi și condimente la prepararea mâncărurilor tale și nu uita de apă.

Alege varianta naturală

Dacă ai rezistat cele 3 zile fără să pui pic de zahăr în gură, acum este momentul în care poți să reintroduci o porție de zahăr natural în alimentația ta. Optează pentru o linguriță de miere naturală, sirop de arțar pe care să le adaugi în cafea sau în ceai după ce acestea s-au mai răcit, iar temperatura optimă este aceea când poți ține cana de ceai sau cafea în mână fără să te frigă.

Acum poți începe să consumi și fructe însă nu mai mult de o porție pe zi. În sezonul rece poți să optezi pentru citrice, acestea având un aport vitaminic numai bun pentru imunitatea ta.

Lactatele de asemenea nu trebuie să conțină fructe, dacă îți place varianta cu fructe alege să îți adaugi tu fructe în iaurt și poți opta pentru caise, banane, piersică, mango sau rodie.

Vei observa că în doar câteva zile nici nu vei mai simți nevoie de a consuma zahăr. Dacă alegi să consumi la micul dejun iaurt cu cereale, semințe de in, susan, chia îți vei menține senzația de sațietate până la ora prânzului și rezultatele favorabile în legătură cu silueta ta nu vor întârzia să apară.

Află ce simptome îți transmite corpul când consumi prea mult zahăr AICI.