Cum scapi de riduri şi cearcăne până la Crăciun

Cercurile întunecate de sub ochi și ridurile te deranjează? Este timpul să le spui adio! Încearcă propunerile noastre și scapă de neplăceri, până de Sărbători.

RomaniaTV.net
14 dec. 2016, 14:11
Cum scapi de riduri şi cearcăne până la Crăciun

Hidratează zona de sub ochi

Pielea de sub ochi este extrem de subțire, mai delicată decât restul feței tale, așa că are nevoie de îngrijiri suplimentare. Poți face asta prin aplicarea unui gel sau a unei creme special concepută pentru această zonă. Repetă procedeul seară de seară, înainte de culcare, pentru a-ți păstra tenul hidratat și pentru a preveni liniile fine și ridurile. Așa, poți scăpa și de cearcăne.

Demachiază întotdeauna zona cu grijă

Niciodată nu îndepărta impuritățile sau machiajul ochilor cu demachinatul obișnuit, căci te poți trezi cu senzația de mâncărime și uscăciune. Folosește o dischetă demachiantă și un demachiant bifazic (conține jumătate soluție, jumătate ulei) și demachiază ochii prin tamponare, fără să fricționezi.

Încearcă aceste remedii acasăÎn timp ce feliile de castravete sunt, fără îndoială, un bun mod de a te relaxa, poți să-ți calmezi ochii obosiți punând pe ei comprese reci de pliculețe cu ceai verde, deoarece sunt bogate în antioxidanți. În loc să le arunci, ține-le în congelator și apoi pune-le pe pleoape, pentru a te relaxa. O altă modalitate de a reduce umflăturile de sub ochi este prin înfășurarea unui cub de gheață într-un prosop și pus pe ochii închiși.

Citeşte şi  Atenţie la faţa ta! Ce afecţiuni poţi depista privindu-te în oglindă

Le poți camufla cu machiaj

Dacă nu ești mulțumită de rezultat, machiajul vine în ajutorul tău. Poți să folosești un corector pentru a ascunde aceste linii fine și cercurile întunecate de sub ochi. Pentru ca machiajul să se fixeze bine, este important să hidratezi foarte bine zona cu un gel sau cremă și apoi cu degetul inelar să aplici puncte mici de anticearcăn. Întinde-l prin mișcări circulare. După aceea, tamponează cu o pudră minerala, pentru a definitiva machiajul.

Soluții pentru riduri

Fumatul, un regim alimentar dezechilibrat, neaplicarea protecției solare, poluarea, stresul – toate sunt de vină pentru apariția prematură a ridurilor. Acestea sunt linii permanente care se accentuează din varii motive: mișcări musculare, scăderea nivelului de estrogen și a grăsimilor din zona ochilor.

Le poți estompa, folosind câteva uleiuri. De exemplu, masează pielea din jurul ochilor cu puțin ulei de nucă de cocos în fiecare seară, înainte de culcare, pentru a ajuta la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor.Totodată, uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și vitaminele A și E, care ajută la estomparea ridurilor. Pune 2-3 picături de ulei de măsline pe zona expusă ridării și masează delicat. Repetă procedeul de 2 ori pe zi.

Află cum să maschezi cearcănele corect!