Cum se face prăjitura cu ness şi nucă. Reţeta face furori printre gospodine. Uite care e secretul

Prăjitura cu ness şi nucă face senzaţie în rândul românilor. Nu numai că este delicioasă, dar se prepară şi foarte uşor. Cu această reţetă îi vei impresiona pe cei dragi.

14 ian. 2022, 19:04
Cum se face prăjitura cu ness şi nucă. Reţeta face furori printre gospodine. Uite care e secretul

Cum se face prăjitura cu ness şi nucă. Reţeta face senzaţie printre gospodinele românce. Se face foarte uşor şi este delicioasă.

Cum se face prăjitura cu ness şi nucă

Pentru blat ai nevoie de următoarele ingrediente: opt albuşuri, 200 de grame de zahar tos, 500 de grame de nucă măcinată, 150 de grame de făină, un pliculeţ de praf de copt.

Pentru prepararea cremei vei avea nevoie de ingredientele: opt gălbenuşuri, 200 de grame de zahăr tos, trei pliculeşe  de ness (2 linguri), 250 de grame de unt cu 82% grasime, două esenţe de rom, patru linguri de Nutella.

Prăjitură cu ness şi nucă. Mod de preparare

Citeşte şi Prăjitura „Ochii lui Petre Roman”, desertul care i-a înnebunit pe români. Iată cum se face

Se unge tava cu unt și se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Miezul de nucă se prăjeşte într-o tigaie, apoi se striveşte cu un sucitor. Amestecăm nuca, făina şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă, adăugăm treptat zahărul şi se bate totul până când se omogenizează.

Adăugăm amestecul de nucă şi făină, amestecăm totul, după care se pune la cuptor timp de 30 de minute.  După ce blatul s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Între timp, ne putem ocupa de prepararea cremei. Într-un vas, amestecăm gălbenuşurile, zahărul şi ness-ul până când obţinem o cremă spumoasă. Aşezăm vasul într-un alt vas mai mare în care am pus puţină apă şi lăsăm să fiarbă la foc mic 6-8 minute, până când capătă consistența unei budinci, scrie catine.ro.

Crema se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă treptat untul  moale şi se mixează. Adaugă și crema de ciocolată pentru un plus de culoare, gust și cremozitate.

Întinde crema de ness peste blatul de prăjitură răcit și pune prăjitura la rece pentru cel puțin o oră.

Între timp, poti pregăti şi o glazură. Aceasta este opţională, însă prăjitura ta va fi mult mai delicioasă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame de ciocolată amăruie, 150 ml frișcă lichidă, 50 gr miez de nucă.

Frişca lichidă o punem într-un vas pe foc. După ce s-a încălzit, adăugăm ciocolata şi amestecăm. După ce s-a topit ciocolata, adăugăm miezul de nucă prăjit. Amestecăm bine şi întindem peste crema de ness. Lăsăm prăjitua din nu la rece până când se întăreşte grazura. Asta e tot!

Poftă bună!

Citeşte şi Rețetă de Pizza Quattro Formaggi. Cum să faci cea mai bună pizza acasă în câțiva pași simpli! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!