CORONAVIRUS. Cum se produc măştile FFP2 în România

La compania grupului Taparo se produc, începând de luni, 50.000 de măști tip FFP2, iar de miercuri se va ajunge la 150.000 de măști pe zi, a anunțat Virgil Popescu, ministrul economiei.  De asemenea, și compania Romarm, aflată în portofoliul Ministerului Economiei, produce de circa o săptămână, 75.000 de măști tip FFP2, pe zi. 

RomaniaTV.net
04 mai 2020, 09:47
CORONAVIRUS. Cum se produc măştile FFP2 în România

În România au început să fie produse și măști de protecție obișnuite. Începând cu 16 mai, purtarea acestora în transportul în comun şi în spațiile publice închise va fi obligatorie.

Citește și: Uber obligă şoferii şi pasagerii să poarte măşti de protecţie

Ministrul economiei, împreună cu Tănase Stamule, consilierul premierului României Ludovic Orban au avut la sfârșitul săptămânii trecute, întâlniri cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) şi Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), pentru a discuta despre comercializarea materialelor sanitare de protecţie.

O companie a statului, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), va achiziționa, de la furnizori și producători din România, produse și echipamente medicale la cel mai bun preț, pe care le va comercializa către spitale, instituții publice sau persoane juridice private sau de stat interesate de achiziția de astfel de echipamente.

Potrivit ministrului economiei, SAPE va asigura materiale, atât de la cei 9 producători români, dar şi prin import, prin cooperarea stat cu stat. Aceste măşti vor fi vândute la un preț de 2 lei/mască + TVA, susține ministrul.

„Principalul nostru scop e să avem măşti pentru populație, la prețuri cât mai mici. Nu impunem un preț, vrem doar un preț competitiv”, a spus ministrul economiei.

 


loading...
Partenerii noștri