Cum se simte Benone Sinulescu. Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a artistului. Nicolae Datcu: „Nea Beni glumeşte cu asistentele”

Benone Sinulescu a fost găsit inconştient în locuinţa sa din Arad în urmă cu mai bine de o săptămână. Potrivit declaraţiilor medicilor, dar şi prietenilor apropiaţi, starea lui de sănătate s-a ameliorat considerabil şi chiar ar urma să fie externat în următoarele zile.

20 iul. 2021, 10:16

Cum se simte Benone Sinulescu. Problemele de sănătate ale artistului se trag de la înfundarea arterei carotide, au declarat surse medicale. Artistul este, în prezent, internat în Spitalul Județean de Urgență Arad. Surse medicale au declarat că pacientul a fost conştient şi cooperant încă de la început, iar în acest moment starea lui de sănătate evoluează pozitiv.

Cum se simte Benone Sinulescu. Starea lui de sănătate evoluează pozitiv

S-a ajuns la concluzia că pacientului nu îi este necesară nici măcar introducerea unui stent. Dacă s-ar fi impus o asemenea variantă, operaţia ar fi putut fi derulată cu mult succes chiar la Spitalul din Arad, care are tot ce-i trebuie pentru tipul ăsta de intervenţii. Dar s-a ajuns la concluzia că nu e absolut obligatorie.

Iar starea sănătăţii lui Benone Sinulescu a rămas constant bună. El a fost conştient încă de la internarea sa. Dacă aceasta nu va cunoaşte modificări esenţiale, pacientul ar putea fi externat curând, cel mai probabil în cursul zilei de joi”, au declarat surse medicale pentru Impact.ro.

Citeste si Carmen Harra, previziuni despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Se va vindeca celebrul artist?

Aceleaşi surse medicale au mai declarat faptul că, în situaţia în care artistul ar fi trebuit transferat la un alt spital, decizia i-ar fi aparținut maestrului și nu familiei: ”Toată lumea a aflat despre cererea familiei artistului, ce a impus medicilor spitalului un embargo asupra informaţiilor medicale legate de starea de sănătate a îndrăgitului artist. Dacă situaţia sa medicală ar fi impus un alt protocol însă, nu familia ar fi fost prima întrebată, ci însuşi pacientul, fiindcă din fericire acesta a fost mereu conştient şi cooperant.

I s-ar fi explicat avantajele şi dezavantajele, care anume este propunerea medicilor şi s-ar fi luat cea mai bună decizie. În acest moment însă evoluţia stării sale de sănătate e una pozitivă, ceea ce ne bucură pe noi toţi!”.

„Glumeşte cu asistentele”

În prezent, Benone Sinulescu se simte bine, comunică tot timpul și este vesel, a declarat profesorul Anton Hadăr, unul dintre prietenii artistului, la România TV. Cântărețului i s-a făcut un RMN și alte analize, fiind sub supravegherea medicilor.

Maestrul se simte bine, atât cât poate să se simtă un om. E vesel, comunica tot timpul. Este sub asistenţa medicilor, se ocupă specialiştii de starea sa. S-a făcut RMN. Acum RMN e supus analizelor unor mari specialişti din toată România, persoane foarte, foarte pregătite. Încă nu s-a luat decizia finală. Mai durează probabil o zi două. Am vorbit cu soţia sa”, a transmis apropiatul lui Benone Sinulescu.

Citeste si Benone Sinulescu şi-a făcut testamentul. Cine va moşteni averea cântăreţului

La rândul lui, artistul de muzică populară Nicolae Datcu a confirmat că Benone Sinulescu se simte bine și chiar glumește cu asistentele.

Am vorbit cu Leni aseara și a zis ca Nea Beni glumeste cu asistentele, e plin de viață, se simte bine, pentru ca el vrea să fie mereu plin de optimism”, a spus și artistul de muzică populară Nicolae Datcu.

Acuzaţii la adresa familiei artistului

Vestea şocantă că Benone Sinulescu a fost găsit inconştient în casă a venit la pachet cu o altă veste tristă, aceea referitoare la neînţelegerile dintre fostul impresar al artistului şi soţia lui Benone Sinulescu. Ionuţ Pavel, fost impresar al artistului, a lansat imediat după spitalizarea artistului „un strigăt de ajutor pentru salvarea vieții lui Nea Beni”. Acesta a acuzat familia că nu l-a dus la spital, ci într-un centru de îngrijiri paleative.

Benone Sinulescu se află într-o stare foarte gravă, și se stingă fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la reuperarea sa medicală. Când în sfârșit, aflat într-o stare grava, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timisoara, care a tras un semnal de alarma si a spus ca Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza infundarii arterei carotide si care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment. După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătății dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult(valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment(RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile”, a povestit Ionuţ Pavel, fostul impresar al artistului Benone Sinulescu, pentru România TV.