Cum se simte fiul lui Christian Sabbagh, după operația cu celule stem. Georges suferă de autism. ”Am rămas uimit”

Christian Sabbagh nu mai are nevoie de nicio introducere, fiind unul dintre cele mai sonore nume din televiziunea din România. Dacă mulți nu știu, acesta a renunțat de curând la televiziune, tocmai pentru că fiul său, bolnav de autism, a trebuit să meargă în altă țară pentru a se opera cu celule stem.
Filip Stan
22 mai 2024, 19:49
Cum se simte fiul lui Christian Sabbagh, după operația cu celule stem. Georges suferă de autism. ”Am rămas uimit”

Christian Sabbagh nu trece prin cele mai bune momente ale sale, tocmai pentru că fiul său, bolnav de autism, a trebuit operat cu celule stem.

Micuțul i-a avut alături pe părinții săi. În trecut, băiețelul prezentatorului de televiziune a fost diagnosticat cu TSA, o tulburare de spectru autist.

Te-ar putea interesa și Cristian Sabbagh, despre diagnosticul fiului său, în vârstă de 4 ani: „Terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani!”

În urmă cu trei ani, Christian Sabbagh afla o veste grea de la medici. Fiul său, Georges, a fost diagnosticat cu TSA, iar de atunci micuțul luptă continuu cu boala, ajutat, desigur, de părinții săi.

În timp, îndrăgitul prezentator și soția lui, Iulia, au încercat să îl ducă pe micuț la nenumărate terapii, unele foarte costisitoare. Recent, aceștia au decis să îl opereze pe micuț.

Georges luptă cu boala la doar 5 ani, iar părinții săi îi sunt alături în permanență.

Așadar, Christian Sabbagh și-a dus fiul o clinică din Viena pentru un autotransplant cu celule stem.

Din fericire, operația a fost un succes, iar, potrivit spuselor vedetei, Georges a început să vorbească la doar patru ore de la procedură.

Aceasta a costat 12.000 de euro.

„Progresele sunt uimitoare. În primele ore am rămas uimit, pentru că vorbea coerent, folosea o întreagă frază. Medicii ne-au spus că era firesc, era foarte prezent efectul intervenției. Progresul se va vedea în timp, următoarea perioadă va fi una de monitorizare, pentru că, așa cum ne-au spus specialiștii, sunt posibile chiar și stagnări sau scăderi ale efectului intervenției până acesta va deveni stabil.

Înainte de a intra Geo în operație ne-au informat legat de întreaga procedură și de rezultate. Intervenția a fost o reușită. Aș vrea să adaug ceva important, fiecare părinte face ceea ce consideră că este potrivit pentru copilul lui, nu înseamnă că asta este rețeta câștigătoare pentru toate cazurile, există multe variabile, și specialiștii pot îndruma cel mai bine în astfel de situații, în luarea unei decizii”, a spus Christian Sabbagh, conform Click.ro.

Mai mult decât atât, prezentatorul a mărturisit că a simțit nevoia să expună publicului aceste detalii și a dorit să își exprime solidaritatea față de ceilalți copii care suferă de aceeași afecțiune, dar și față de părinții ce sunt nevoiți să fie puternici.

„Este interesant că eu atunci când mi-am început activitatea la Kanal D, prima campanie socială a fost una de conștientizare a autismului. Consider că este important ca autismul să nu mai fie un subiect tabu în România.

Din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați și societatea trebuie să învețe să includă și acești copii și să îi sprijine pe părinți în demersul de recuperare terapeutic.

Sunt adevărate drame care se întâmplă în familiile unde există un copil cu diagnostic de tulburare din spectrul autist. Macină vieți și destine și sunt mulți oameni care nu au resursele materiale sau chiar informațiile pentru a accesa cele mai bune terapii și tratamente pentru copiii lor.

Acești părinți nu au nicio șansă să își recupereze copiii, cu atât mai mult cu cât sprijinul de la stat este unul foarte mic, centrele specializate sunt foarte puține și este și o lipsă de specialiști în a lucra cu acești copii”, a mai declarat el.

Conform declarațiilor lui Christian Sabbagh,după operație, fiul lui nu va mai trebui să urmeze niciun tratament, însă terapiile sunt în continuare importante pentru starea lui.

„Niciun tratament, doar terapiile, care vor fi în continuare extrem de importante în recuperare. După intervenție, capacitatea lui de acumulare de informații este una foarte mare și cu cât va beneficia de mai multe intervenții terapeutice, cu atât rezultatele vor fi mai rapide.

Geo avea și înainte un bagaj comportamental și verbal, pentru că beneficia de 6 ore de terapie zilnic, ceea ce a contat enorm. Nu aș vrea ca oamenii să înțeleagă că această procedură reprezintă un miracol și că rezultatele vor fi aceleași pentru fiecare beneficiar ale acestui tip de intervenție care este unul nou. Geo a fost supus unor testări, este important și gradul de afectare”, a mai spus acesta.

”Te lovești și de un zid”

Întrebat cât e de greu să aibă un copil care suferă de autism în țara noastră, Christian Sabbagh a afirmat că, din păcate, încă există discriminare în România.

„Este dificil, pentru că încă există discriminare. Așa cum spuneam, când ai un copil cu autism problemele sunt și de natură socială, financiară, emoțională. Integrarea acestor copii se face anevoios, fondurile pe care o familie trebuie să le aloce lunar sunt foarte mari, chiar prohibitive pentru orice familie, chiar și pentru cele cu venituri medii.

O oră de terapie poate ajunge și la 150 de lei, iar un copil are nevoie de minim câteva ore, două, trei, zilnic, la care se adaugă costurile normale creșterii unui copil, costuri cu grădinița.

Oamenii care nu se confruntă cu o astfel de problemă ar trebui să încerce măcar să îi înțeleagă pe părinții care au astfel de copii, să fie mai empatici, pentru că este dificilă și gestionarea tuturor emoțiilor pe care, ca parinte, le ai când auzi un astfel de diagnostic.

Părinților care se lovesc de discriminare le-aș spune să fie puternici și să lupte pentru copiii lor cu tot ceea ce pot. Cred că discuțiile în contradictoriu cu cei care nu înțeleg problema sunt inutile și educația nu se poate face contracarând un conflict cu alt conflict.

Citește și Drama prin care a trecut soția lui Christian Sabbagh, după ce a aflat că fiul ei are autism: „Am trecut printr-o depresie cruntă”

E important să vii mereu cu argumente și să explici ceea ce gândești. Uneori, da, te lovești și de un zid, dar mulți oameni au înțeles sau sunt în proces de a înțelege despre ce este vorba în cazul copiilor cu autism și al familiilor acestora”, a conchis el.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul pe care Nicolae Ceaușescu l-a adorat. A ajuns acum o ruină, iar locuitorii se plâng de condițiile grele în care trăiesc
Capital.ro
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Se fac verificări chiar LA GRANIȚA cu România. Decizia se aplică de mâine, 16 IUNIE
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Un băiat de 16 ani cercetat penal după ce a lovit cu trotineta electrică o fetiță de 6 ani în Piatra-Neamț
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?