CAZUL CARACAL se complică. Alexandru Cumpănaşu a DEZVĂLUIT filmul FLAGRANTULUI de cinci zile

Flagrant al autorităţilor pentru prinderea unei persoane care a cerut bani pentru eliberarea Alexandrei şi Luizei. Dezvăluirea a fost făcută de Alexandru Cumpănaşu, care spune că a colaborat cu autorităţile pentru prinderea acestei persoane care a dat informaţii false. Din păcate, după prinderea şantajistului, autorităţile au decis să îl pună în libertate.

16 aug. 2019, 11:45

UPDATE: Bărbatul care a sunat în repetate rânduri, cerându-le răscumpărare părinţilor Alexandrei Măceșanu, a fost pus în libertate.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

O persoană a contactat-o pe mama Alexandrei și i-a cerut bani pentru a o elibera pe minoră, dar și pe Luiza. Persoana a fost prinsă și audiată, pista fiind una falsă.

Bărbatul, care avea aproximativ 19 ani a sunat-o, pe mama Alexandrei. La telefon, acesta a spus că este mână în mână cu Gheorghe Dincă și că face parte dintr-o grupare infracțională care activa în Caracal. Bărbatul i-a zis femeii că le-a răpit pe Alexandra și Luiza. El cerea, în schimbul fetelor, câte 3500 euro pentru fiecare.

Mama Alexandrei i-a cerut fotografii cu fetele pentru a se convinge că sunt în viață. Alexandru Cumpănaşu a povestit totul pe facebook

„#112vreausatraiesc. Dragi prieteni, de 5 zile am colaborat personal cu procurorii si serviciile de informatii pt organizarea unui flagrant in cazul unei persoane care a sunat la mama Alexandrei cerand bani pt eliberarea Alexandrei si Luizei!!!. Chiar daca speranta a fost mica totusi am sperat. Felicit DIICOT si serviciile care au colaborat la acest caz. Persoana care reclama ca detine fetele a fost prinsa si audiata!!. Din pacate este o pista falsa dar eu sper sa plateasca cu puscaria pt modul in care s-a jucat cu sentimentele familiei si sperantele tuturor!!!! Va rog sa nu difuzati vocea mamei Alexandrei!”, a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănaşu, ANUNŢUL MOMENTULUI despre oasele găsite în pădure

Alexandru Cumpănașu a relatat că a colaborat cu procurorii și serviciile de informații pentru organizarea unui flagrant în cazul unei persoane care a sunat la mama Alexandrei cerând bani pentru eliberarea Alexandrei și Luizei.

Persoana care reclama că deține fetele a fost prinsă și audiată. Din păcate, a fost o pistă falsă. Unchiul Alexandrei speră ca persoana respectivă să plătească cu închisoare pentru modul în care s-a jucat cu sentimentele familiei și speranțele tuturor.

„M-am intersat la Parchet şi de pe acel femur nu se pot lua probe, ca a fost calcinat. Singurele probe găsite sunt doi dinţi”, a declarat Alexandru Cumpănaşu în exclusivitate la România TV.

Raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică arată că fragmentele osoase examinate, care au fost găsite la liziera pădurii, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi sunt altele decât cele descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă şi care s-a confirmat că sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparţinând victimei majore, a anunţat miercuri DIICOT.

INML va face publice rezultatele testelor ADN la oasele găsite în liziera indicată de Gheorghe Dincă

„Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe”, precizează DIICOT.

DIICOT preciza, în 6 august, că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, în 5 august, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.

Citeşte şi: Specialist IT: Activitatea pe aplicatia de WhatsApp a avut loc chiar de pe telefonul Luizei Melencu

Telefonul Luizei a fost folosit în urmă cu două nopţi, în jurul orei 1. Specialiştii IT susţin că probabil, cineva a deschis telefonul. O prietena a fetei a observat ca cineva i-a folosit telefonul si a iesit din grupurile din aplicaţia WhatsApp in care discuta cu colegii. Adolescenta a anunţat imediat familia Luizei.

Un specialist IT confirmă că activitatea pe whatsapp a avut loc chiar de pe telefonul Luizei. Conform lui Mădălin Dumitru, în cazul în care cartela Luizei ar fi fost introdusă în alt terminal, pe grupul colegilor săi ar fi apărut o notificare în care se mentiona acest lucru. Mai mult, anchetatorii au maximum 48 de ore la dispoziţie din momentul accesării telefonului să ceară operatorului de tlefonie mobilă raza unde a fost identificat aparatul.

Citeşte şi: Telefonul Luizei, folosit miercuri noapte. Contul de WhatsApp al fetei, activ pentru scurt timp

Telefonul Luizei a fost folosit în urmă cu două nopţi, în jurul orei 1. Specialiştii IT susţin că probabil, cineva a deschis telefonul. O prietena a fetei a observat ca cineva i-a folosit telefonul si a iesit din grupurile din aplicaţia WhatsApp in care discuta cu colegii. Adolescenta a anunţat imediat familia Luizei.

O colegă de clasă şi prietenă bună a Luizei Melencu a semnalat familiei că în noaptea de miercuri spre joi în grupul de WhatsAapp al clasei a apărut activitate pe contul Luizei. Anchetatorii se confrunta cu o situatie extrem de dificila. Acum procurorii trebuie sa vada la cine a fost telefonul Luizei in noaptea de 14 spre 15 august si cine a dezactivat contul acesteia de whatsapp.

Imediat cum a aflat, sora Luizei a incercat sa ii dea un mesaj acesteia insa nu a mai putut. Spunea ca utilizatorul nu mai are cont pe aceasta aplicatie.

Procurorii au o misiune grea acum, trebuie sa afle ce s-a intamplat cu telefonul Luizei si asta pentru că exista posibilitatea ca cineva sa fi umblat in dispozitiv si sa o scoata pe Luiza de pe toate grupurile. Singura varianta in care acest cont se dezactiva automat era doar daca numarul de telefon nu mai era activ. Am incercat si noi sa sunam la numarul de telefon pe care Luiza are whatsapp si acesta este inca activ, semn ca cineva a avut acces la contul Luizei.

Citeşte şi: Noi percheziţii la Casa Groazei din Caracal. Camioneta lui Dincă, dusă la expertiză. Anchetatorii vor continua să spargă gropile

O nouă zi de percheziții la casa ororilor din Caracal. Anchetatorii vor continua să spargă gropile betonate din curtea lui Gheorghe Dincă. De asemenea, se vor face noi verificări cu scannerul pentru a găsi și alte încăperi secrete, transmite România TV Anchetatorii au ridicat şi maşina cu care ar fi fost răpită Alexandra Măceşanu.

Camioneta lui Dincă a fost dusa la expertiza astazi. Anchetatorii au ridicat o camionetă cu platforma din curtea monstrului pe care au dus-o la sediul politiei din Slatina. Totodată vor continua să spargă gropile betonate şi vor face noi verificări cu scannerul pentru a găsi și alte încăperi secrete, transmite România TV.