Cutremur după cutremur în Turcia, este panică în zonele deja calamitate

Doua noi cutremure s-au înregistrat în Turcia - Ce magnitudini au inregistrat seismele în zorii zilei de vineri.

17 mart. 2023, 08:58
Cutremur după cutremur în Turcia, este panică în zonele deja calamitate

Primul cutremur a avut loc în provincia Kahramanmaraș, la cinci kilometri nord de orașul Goksun. Seismul, raportat la 3:40 dimineața, a avut loc la o adâncime de cinci kilometri și a înregistrat o magnitudine de 4,3 pe scara Richter.

Un al doilea cutremur de 4,1 pe scara Richter a avut loc la scurtă vreme, tot în provincia Kahramanmaraș, de data aceasta în sud-estul orașului Goksun.  Cele două seisme au fost urmate de mai multe replici cu magnitudini cuprinse între 2,0 și 3,3 pe scara Richter.

Turcia, zguduită de un nou cutremur puternic!

Bilanţul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi, anunţă preşedintele Erdogan. “Nicio ţară nu ar putea reacţiona mai rapid decât Turcia în faţa unui asemenea dezastru”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că bilanţul tragic al cutremurelor de luna trecută din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morţi. Erdogan a mers duminică în Hatay, provincie afectată puternic de seisme.

“În ciuda tuturor eforturilor, au fost locuri în care nu am putut ajunge la timp în primele zile. Să nu se îndoiască nimeni de faptul că s-au mobilizat toate mijloacele statului şi ale naţiunii. Am mobilizat personalul tuturor instituţiilor relevante pentru cei afectaţi de cutremure. Jumătate de milion de oameni au sărit în ajutorul victimelor cutremurului. Am mobilizat armata, poliţia, jandarmeria, personalul medical, toţi angajaţii din domeniile relevante şi toate mijloacele de transport, de la avioane până la elicoptere şi nave pentru victimele cutremurelor”, a afirmat Erdogan, potrivit presei din Turcia.

Un cutremur de 11 grade pe scara Richter ar duce la dispariția vieții pe Pământ. Cât de posibil este un asemenea scenariu

El a menţionat că “nicio ţară nu ar putea reacţiona mai rapid decât Turcia în faţa unui asemenea cutremur”. Au murit 48.000 de oameni şi au fost răniţi peste 115.000, iar 50.000 de clădiri au fost distruse.

Guvernul plănuieşte să construiască în decurs de un an peste 300.000 de locuinţe în Hatay. Până acum, s-au instalat în zona afectată de cutremure 426.000 de corturi şi în două luni vor fi funcţionale şi 100.000 de case-container. În Turcia, peste 13 milioane de oameni au fost afectaţi de cutremurele puternice din 6 februarie.

Cutremur cu magnitudine 7.1. S-a emis avertizare de tsunami