Dacia a înregistrat în luna mai cea mai mare scădere a vânzărilor de pe piaţa din Germania

Situație contradictorie pentru Dacia, pe piețele din Europa. Dacă în Spania, marca românească a reușit o performanță, modelul Sandero fiind cel mai vândut automobil din luna mai, în Germania, Dacia a avut cea mai mare scădere de pe piață.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 10:12
Dacia a înregistrat în luna mai cea mai mare scădere a vânzărilor de pe piaţa din Germania

În Germania, total, s-au înmatriculat 168.148 autoturisme noi, dar și 24.878 vehicule comerciale, care au înregistrat, surprinzător, o creștere de 23,1% față de anul trecut. Astfel, pe ansamblu, piața auto germană a scăzut cu 45% față de anul trecut, scrie profit.ro.

Din păcate pentru Dacia, revenirea nu s-a resimțit la fel de mult la dealerii proprii, marca românească înregistrând cel mai mare declin de pe piața germană (cu excepția Smart, care însă din acest an nu mai vinde mașini cu combustie). Mai exact, Dacia a raportat înmatriculări pentru 2.856 de unități, cu 63,4% mai puține decât în mai 2019. Volumul este ceva mai mare decât pe celelalte piețe vestice, dar raportat la mărimea pieței din Germania, este foarte mic.

De altfel, Dacia a coborât la o cotă de piață de numai 1,7% în mai. Singura consolare poate fi faptul că și BMW a avut o scădere la frel de mare (62,1%), însă un volum de cinci ori mai mare. Cea mai mare marcă de pe piață, VW, a înregistrat o scădere de 51,5%, în timp ce rezultate mai bune au avut mărcile străine.

După cinci luni, Germania intră în perioada de revenire cu o scădere de 35%, un procent în jurul căruia se plasează cam toate mărcile. Excepție fac Suzuki, Mazda și Dacia, singurele mărci cu peste 50% declin în acest an. Marca de la Mioveni are 16.770 unități vândute în 2020, cu 50,3% mai puține față de anul trecut. Evoluția Dacia pe piața din Germania este în măsură să alerteze șefii din București și de la Renault, dat fiind faptul că vorbim despre cea mai mare piață auto din Europa, una care dă trendul și pentru următoarele luni, în care este așteptată o revenire a vânzărilor.

Situaţia Dacia nu este momentan foarte îmbucurătoare nici pe piaţa din România, unde înmatriculările de autoturisme noi s-au prăbuşit în luna mai cu 45% faţă de perioada similară de anul trecut, atingând un volum de 7.155 unităţi, în timp ce în primele cinci luni ale anului românii au înregistrat 39.455 autoturisme, în scădere cu 31% faţă de ianuarie-mai 2019, arată datele ACAROM.

Citeşte şi: Patronatele din turism vor da în judecată Guvernul dacă NU deschid restaurantele pe 15 iunie