Dacia Lodgy nu este primul van românesc. Vezi experimentul comuniştilor GALERIE FOTO

Lodgy nu este singurul monovolum produs de Dacia. Producătorul român a mai testat piaţa  van-urilor de două ori. Vezi două modele Dacia de care, probabil, nu ai auzit niciodată.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 13:52

La început i s-a spus Popster. Imaginile spion au făcut înconjorul lumii. Toată lumea era curioasă să vadă cum arată monovolumul care va fi cea mai mare Dacie din istorie. Lansarea de la Paris a  Daciei Lodgy Glace prefigurează monovolumul producătorului român. Modelul de serie va avea aceleaşi faruri şi stopuri şi aceeaşi grila a radiatorului ca modelul care va concura la ediţia 2012 a Trofeului Andros.

Vezi galerie foto cu Dacia Lodgy Glace

Totuşi, Lodgy nu va fi primul monovolum Dacia.  Estafette este primul van produs de uzina de la Mioveni şi este sora geamănă a modelului Renault Estafette. Autorităţile comuniste au interzis modelul, singurele maşini fiind folosite de Partidul Comunist. A fost produsă între 1975 şi 1978 fiind realizate 842 de modele.

dacia estafette

dacia estafette

 

Dacia a mai testat un van prototip la sfârşitul anilor ’90

 

dacia nova van

Cei mai norocoşi români au putut vedea prototipul Dacia Nova Van pe străzile din România. Cu lufturi imense la nivelul caroseriei şi cu o formă cel puţin „dubioasă”, conceptul se baza pe o caroserie de Dacia Nova modificată. Prototipul a fost testat de uzinele Dacia pe drumurile din România având numere de înmatriculare de uzină – AG 036671

Vezi imagini spion cu cele două variante de monovolum Lodgy

sursa foto: automobileromanesti, automagazine


loading...
Partenerii noștri