Dacia lucrează DEJA la un nou model electric! După succesul uriaş cu Dacia Spring compania mai produce un model complet diferit! Când va apărea pe piaţă!

Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi şi-a prezentat planul de dezvoltare până în 2030. În detalii se face referire și la un viitor model electric Dacia pe noua platformă CMF-BEV.

28 ian. 2022, 13:10
Dacia lucrează DEJA la un nou model electric! După succesul uriaş cu Dacia Spring compania mai produce un model complet diferit! Când va apărea pe piaţă!

Printre detaliile dezvăluite există și o noutate legată de marca Dacia. Este vorba despre viitoarea apariție a unui model Dacia 100% electric dezvoltat pe platforma CMF-BEV a Alianței, adică aceeași bază tehnică utilizată de vehiculele electrice.

Viitorul model electric Dacia, mai mare decât actualul Spring, va fi lansat pe piață după 2026 și, având în vedere că va utiliza aceeași platformă cu urmașul lui Micra și R5, ar putea fi produs la Renault ElectriCity, centrul industrial pentru mașini electrice din nordul Franței.

Citeşte şi Primul accident serios în care a fost implicată o Spring. La primul crash-test din viaţa reală maşina s-a răsturnat

Conform datelor Renault, preluate de economica.net, platforma CMF-BEV va permite asamblarea a anuală a peste 250.000 de mașini înrudite aparținând mărcilor Nissan, Renault, Alpine și Dacia.

Totodată, această bază tehnologică mai mare decât CMF-AEV (Spring) este considerată de oficialii Renault drept „cea mai competitivă platformă compactă electrică din lume”. Ea va fi lansată în 2024, va oferi o autonomie de până la 400 km și performanțe aerodinamice remarcabile, „permițând reducerea costurilor cu până la 33% şi consumul de energie cu peste 10% faţă de actualul Renault ZOE”.

Citeşte şi Performanţă remarcabilă pentru Dacia, compania situându-se în top 5 în zece ţări europene

Înainte de lansarea unui viitor model 100% electric de clasă B, Dacia va avea ca noutăți, varianta hibrid a recent lansatului model Jogger (2023), și SUV-ul Bigster (2025).

 


loading...
Partenerii noștri