Dacian Cioloş susţine importanţa unui candidat unic al opoziţiei pentru Primăria Capitalei

Prezent aseară în studioul Digi24, Dacian Cioloş a vorbit despre strategia pe care opoziţia ar trebui să o adopte în vederea alegerilor pentru Primăria Bucureştiului.

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 11:07
Dacian Cioloş susţine importanţa unui candidat unic al opoziţiei pentru Primăria Capitalei

Preşedintele PLUS a îndemnat forţele politice din opoziţie la dialog în vederea desemnării unui candidat unic, pentru a putea face faţă forţei PSD, dând ca exemplu scrutinul din 2016.

„Cred că toată lumea, şi preşedintele Iohannis, care a sugerat PNL-ului să aibă un candidat, şi PNL-ul şi celelalte partide, ar trebui să-şi amintească de situaţia din vara anului 2016 şi să înţeleagă”.

Conform spuselor lui Cioloş, alianţa USR – PLUS îşi va desemna un candidat pe care crede că este obligatoriu ca şi celelalte partide politice din opoziţie să-l sprijine, mai ales în contextul unui scrutin într-un singur tur.

„În 2016, la alegerile locale, opoziţia de atunci sau partidele care voiau reformă în Bucureşti, puteau să câştige dacă mergeau cu acelaşi candidat. Am fost în aceeaşi situaţie, USR a avut un candidat, PNL a vrut să meargă cu un alt candidat. Acum ce pot să vă spun este că Alianţa USR PLUS va merge cu un singur candidat şi noi suntem deschişi să discutăm cu PNL-ul, pentru a avea un candidat unic împreună cu PNL şi dacă e posibil şi cu PMP, de altfel, toată opoziţia. Eu cred că lucrul acesta este posibil şi este necesar, e obligatoriu. Eu înţeleg că PNL-ul, care e partid important, vrea să aibă candidaţi peste tot, dar vrea să şi câştige?”. 

Declaraţia preşedintelui PLUS vine pe fondul spuselor preşedintelui Iohannis, care a spus că PNL ar trebui să meargă la locale cu un candidat propriu pentru Bucureşti. Fostul prim ministru este de acord cu ideea ca fiecare partid să aibă câte o propunere, dar susţine ideea că dintre aceştia, în urma prezentării programelor, ar trebui ales cel care este cel mai bine plasat în opţiunea de vot a alegătorilor.

Citeşte şi: Cioloş consideră anticipatele singura alternativă la impasul politic actual