Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului, părintele controversatului Dracula Park, avea 73 de ani

Fostul ministru al Turismului din cabinetul Năstase, Dan Matei Agathon, a murit, la vârsta de 73 de ani.

20 iul. 2023, 11:26
Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului, părintele controversatului Dracula Park, avea 73 de ani

Dan Matei Agathon a murit. Fostul ministru al Turismului avea 73 de ani.

„Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider unicul ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez doi ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această mare industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene”, a scris Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), pe pagina sa de Facebook.

Ion Iliescu, în doliu. Mesaj emoţionant al fostului preşedinte al României: „Pe cât de mare a fost talentul său, pe atât de discretă a fost prezenţa sa în lume”

Fostul ministru al Turismului în Guvernul Năstase și-a legat numele de controversatul și eșuatul proiect Dracula Park, pe care l-a inițiat alături de Adrian Năstase.

Dan Matei Agathon a fost secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM). În aprilie 2010, Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR).

În iunie 2013, Agathon era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Legăturile sale în sfera patronală însă au început încă de la începutul anilor 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă! Unul dintre cei mai iubiți preoți din România s-a stins la 100 de ani. A avut o relație specială cu Maria Lătăreţu