Dan Negru, șocat de cum arată acum una dintre cele mai frumoase stațiuni din România: „Totul e ruină”

Dan Negru a ajuns recent prin Herculane și a rămas șocat de felul în care arată stațiunea. Prezentatorul le-a arătat tuturor urmăritorilor săi de pe rețelele sociale în ce stare este acum unul dintre cele mai vechi stațiuni balneare din țară.

16 iul. 2022, 16:12
Dan Negru, șocat de cum arată acum una dintre cele mai frumoase stațiuni din România: „Totul e ruină”

Dan Negru a transmis, cu regret, că stațiunile României nu sunt îngrijite și vor ajunge, cu timpul, să fie niște ruine. Prezentatorul tv a arătat printr-o filmare cum arată acum locul despre care împăratul Franz Iosef spunea că e cel mai frumos din Europa.

„Atunci când am drum, mă opresc pe la Herculane. Îmi place mult staţiunea asta. Ăsta-i centrul staţiunii. Două imperii au construit Herculane: Romanii şi Austro-Ungarii. A ajuns pe mâna noastră! Uite! E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină. Vara lui 2022, dar aşa e de mult. Aristocraţia română venea pe aici, senatorii romani veneau la Herculane, apoi Imperiul Austro-Ungar. Franz Iosef, împăratul, spunea că e cea mai frumoasă staţiune din Europa. Uite ce-a ajuns! Şi cântă un nene a jale. Gol totul. Şi vizavi de ruina asta, de nenorocirea asta l-au pus pe Eminescu. De la „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”. Ăştia suntem!”, a spus Dan Negru.

Modul în care a fost privatizată staţiunea Băile Herculane a ajuns subiect de dosar la DIICOT. Mai multe zeci de persoane au fost trimise în judecată, potrivit Agerpres, citată de G4Media. Aceştia erau acuzaţi printre între altele, de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Valoarea prejudiciului depăşeşte 120 de milioane de lei.

Asociația Locus a transmis o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, prin platforma Herculane Project, ONG-ul care militează pentru salvarea Băilor Neptun de la Herculane, pentru a cere sprijinul în vederea salvării Băilor Neptun, potrivit expressbanat.ro. Asociația a precizat că trei sectoare ale monumentului istoric se află în pragul colapsului, în ciuda eforturilor depuse de ONG pentru punerea în siguranţă a edificiului.

Citește și Dan Negru, şocat de ce a găsit în Grecia. „Atena a ajuns un ghetou, litoralul e un fel de Eforie din anii ’90”

Citește și Dan Negru şi Florin Piersic pregătesc un nou proiect: „Vreau să fac un anunț”