Dana Budeanu, despre Rudel Obreja: ”El nu a murit, a fost omorât!”

Rudel Obreja a încetat din viață la vârsta de 57 de ani după o îndelungată suferinţă cauzată de lupta cu cancerul.

12 mart. 2023, 23:23
Dana Budeanu, despre Rudel Obreja: ”El nu a murit, a fost omorât!”

Dana Budeanu a vorbit în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN despre moartea lui Rudel Obreja. Aceasta este de părere că fostul pugilist nu a murit, ci a fost omorât.

”Eu cred că Rudel Obreja a fost omorât, el nu a murit. De ce a fost omorât? Din cauza incompetenței tuturor celor aflați pe traseul pe care el trebuia să se miște foarte repede către vindecare.

Reacții după moartea lui Rudel Obreja: ”A iubit boxul până la final. Dumnezeu să îl odihnească!

Astăzi, această boală, în foarte multe cazuri, din fericire, se vindecă, poate fi tratată. Viața poate fi prelungită chiar și cu 20 de ani sau poate fi tratată definitiv.

În momentul în care ție ți se semnalează clar că omul nu este bine, îi era foarte rău, nu a fost lăsat să plece la spital, el a ajuns la spital în momentul în care s-a constatat că era în stadiu IV”, a spus Dana Budeanu.

„Acesta a fost, din păcate, un om despre care presa a putut vorbi pentru că este cât de cât cunoscut. Vă dați seama celelalte cazuri care nu ajung nici măcar la spital.

Pe lângă asta, a încercat, știu și un pic mai mult, să se trateze și a găsit acest tratament într-o altă țară. Păi, el până a luat aprobarea să plece din România, a avansat. A durat luni de zile.

La o astfel de afecțiune, orice zi contează, pentru că tratamentele sunt extrem de complexe astăzi. Deci este un om omorât de sistem? Da!”, a declarat Dana Budeanu la Antena 3.

Elena Udrea, mesaj cutremurător din închisoare, după moartea lui Rudel Obreja: ”A intrat în pușcărie sănătos”

Nu doar Dana Budeanu acuză. Fosta blondă de la Cotroceni a subliniat faptul că fostul pugilist a intrat sănătos în închisoare, însă din cauza nedreptăților care i-au fost făcute a clacat, s-a îmbolnăvit și în cele din urmă a murit.

Citește și Elena Udrea, aproape să scape de sechestru! Lovitură de teatru după sentinţa ICCJ

”A murit Rudel Obreja! Fără îndoială că boală lui s-a declanșat din cauza hărțuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp că și mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un șoc pentru el. Nu se aștepta că decizia CCR să nu fie respectată. A intrat în pușcărie sănătos, însă epuizat sufletește de atâta nedreptate. Suferință pentru copiii mici și soția care l-a așteptau acasă, așa cum povestește cel cu care a fost închis de fiecare dată, a pricinuit declanșarea acestei boli crunte. După o luna a început să se simtă rău, însă doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios și încă două luni a fost ținut în penitenciar cu diagnostice și tratamente greșite. După patru luni, în sfârșit au acceptat să îl trimită la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din păcate era prea târziu, boală fiind în faza terminală”, a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Fosta ministră susține că Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare  datorită presiunii mediatice, fără a i se permite, inițial, să părăsească țară pentru a putea primi tratamentul adecvat.

”Dacă pe 7 aprilie decizia CCR ar fi fost respectată, Rudel Obreja ar fi fost în libertate. Chiar dacă boală s-ar fi declanșat, cred cu tărie că ar fi avut șansă să o descopere la timp și să înceapă imediat tratamentul oncologic. Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept în dosarul “Gala Bute”, doar pentru că a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat să facă jocurile procurorului lui Koveși și nu a cedat presiunilor și șantajului acestuia. Se încerca, prin orice mijloace, să se obțină delațiuni la adresa mea. Deși a denunțat toate acestea public și în față judecătorilor încă din anul 2015, nimic nu a contat. Rudel Obreja nu a avut nicio vină. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Și-a dorit să îl aducă pe Bute să boxeze în România, în față concetățenilor lui, fiind în asentimentul milioanelor de români care voiau atunci să îl vadă boxând și apărându-și șansele în față, și cu sprijinul lor. Din păcate, pentru această dorința și pentru patriotismul lui, a plătit cu libertatea și acum chiar cu viață”, a mai spus fosta ministră.

Elena Udrea a subliniat faptul că toți cei care l-au băgat în închisoare pentru dosarul ”Gala Bute” ar trebui să îl aibă pe Rudel Obreja pe conștiință.

”Toți cei care au fost părtași la acest abuz abject al justiției “statului paralel” în dosarul “Gala Bute” trebuie să îl aibă pe conștiința. A murit un OM, un TATĂ, un SOȚ. Au rămas trei copii orfani! Dumnezeu să te odihnească în pace, Rudel Obreja!”, a conchis Elena Udrea.