Danemarca va redeschide şcolile şi grădiniţele de miercuri, după ce numărul de infectări cu COVID 19 s-a stabilizat

Vor rămâne în continuare în vigoare pentru cel puţin o lună celelalte măsuri de distanţare socială, cum ar fi închiderea barurilor, restaurantelor, mall-urilor şi interzicerea adunărilor de mai mult de zece persoane.

RomaniaTV.net
12 apr. 2020, 05:40
Danemarca va redeschide şcolile şi grădiniţele de miercuri, după ce numărul de infectări cu COVID 19 s-a stabilizat

Danemarca are peste 5900 de cazuri de infectare cu COVID 19 şi 260 de victime, dar în ultimele zile numărul de cazuri noi a ănceput să se stabilizeze, ceea ce a făcut ca autorităţile să înceapă să relaxeze măsurile de izolare.

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a avertizat, totuşi, că planul de relaxare a măsurilor va funcţiona doar dacă va fi aplicat treptat.

„Va fi oarecum ca mersul pe sârmă. Dacă ne oprim pe drum s-ar putea să cădem, iar dacă mergem prea repede nu o să iasă bine. Deci va trebui să facem fiecare pas cu atenţie.”, a declarat premierul.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, aceasta spusese că „speră ca Danemarca să revină la normal în mod controlat, gradual şi calm”.

Totuşi, primul ministru a avertizat că Danemarca nu va fi la fel ca înainte de începutul pandemiei.

„Nu o să ne înghesuim unul în altul în trenuri, autobuze şi metrouri, aşa cum eram obişnuiţi. Nici să stăm unul lângă celălalt şi să petrecem”, a adăugat Mette Frederiksen.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS SUEDIA. 77 de noi morţi în 24 de ore, 870 în total