Daniel Balaș răspunde la întrebarea: E păcat să întreții relații intime în post? „Dumnezeu nu ține cont de dogmele impuse de o instituție. Faci ce simți atunci când simți, nu când îți spune Biserica sau societatea”

Precum știm, în post nu sunt interzise doar alimentele provenite de la animale, ci și relațiile trupești, bârfa și dușmănia. Acestea sunt recomandările Bisericii pentru credincioși, însă fostul preot Daniel Balaș este de cu totul altă părere. Întrebat de unul dintre urmăritorii săi de pe rețelele sociale dacă sunt interzise relațiile intime în post, Balaș a răspuns că la Dumnezeu nu există noțiunea de "post" și că El nu ține cont de dogmele instituite de Biserică.

21 nov. 2023, 13:35
Daniel Balaș răspunde la întrebarea: E păcat să întreții relații intime în post? „Dumnezeu nu ține cont de dogmele impuse de o instituție. Faci ce simți atunci când simți, nu când îți spune Biserica sau societatea”

Daniel Balaș desființează și conceptul de „păcat”, susținând că nu există păcate, ci doar lecții de viață. Privind lucrurile din această perspectivă, fostul preot spune că a întreține relații intime cu partenerul de viață nu are cum să fie un păcat, chiar dacă acest lucru se întâmplă în post. Balaș încurajează, totodată, oamenii să facă întotdeauna ceea ce simt, și niciodată ceea ce le spun alții.

Daniel Balaș răspunde la întrebarea: E păcat să întreții relații intime în post?

La Dumnezeu nu există post, El nu ține cont de o dogmă pusă de o instituție, ca voi să vă iubiți din a vă iubi în toate felurile. Dumnezeu nu știe că e o perioadă acum de 40 de zile. Ne-a spus o instituție să nu ne mai apropiem unul de altul că e păcat. E păcat să nu vă iubiți și să întrerupeți legătura voastră pentru o dogmă care vă îndepărtează unul de altul. Te culci cu soțul, soția când simți, nu când îți spune biserica, sau societatea, sau mama. Că dacă nu faci ce simți cu persoana de lângă tine, faci cu alta. Că tu simți că trebuie să faci și faci.

Citeste si Daniel Balaș scoate la iveală secretele din spatele BOR. Ce ascunde Patriarhul Daniel. ”Eu am plătit ani grei să aflu adevărul”

Deci nu e păcat să te culci cu bărbatul tău în post, sau duminica, sau miercurea, sau vinerea pentru că pe pământul ăsta nu există păcate. Sunt doar lecții prin care oamenii trec. Nu țineți cont de nimic când simțiți să faceți un lucru, faceți cum simțiți ca să vă fie bine, ca să vă luați energia unul de la altul, să fie acel yin și yang„, explică Daniel Balaș într-un clip postat pe rețelele sociale.

Citeste si Daniel Balaş neagă puterea vindecătoare a Sfântului Maslu: „Hristos n-a zis: ‘Eu te-am vindecat’, ci ‘Credinţa ta te-a vindecat’. Puterea vindecării e în tine, n-o căuta la popi. Prin toţi trece binecuvântarea lui Dumnezeu”