Daniel Buzdugan, scos din minţi de mesajul Ro-Alert: „Gata m-am panicat! De şase ori am intrat în panică azi! Gataaa!”

Omul de televiziune Daniel Buzdugan a postat un mesaj pe Facebook în care îşi manifestă indignarea vizavi de insistenţa cu care a fost difuzat un mesaj Ro-Alert. Mesajul în care bucureltenii au fost avertizaţi să-şi ia măsuri de protecţie în condiţiile în care rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori a fost difuzat de nu mai puţin de şase ori, la intervale mici de timp, în ziua de 20 octombrie. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 17:09
Daniel Buzdugan, scos din minţi de mesajul Ro-Alert: „Gata m-am panicat! De şase ori am intrat în panică azi! Gataaa!”

Buzdugan aduce în discuţie situaţia copiilor aflaţi singuri acasă, care nu ar şti cum să reacţioneze la astfel de mesaje de alertă şi s-ar speria.

Ro Alert, oprește-te ! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat in panica azi! Gataaa! Fiți deștepți , gândiți 3 minute înainte de a pleca pe acțiune !! Sunt mulți copii singuri acasă în perioada asta, care nu stiu cum sa reacționeze! Nu te stresează nimeni in SUA, Italia, Olanda, Germania cu asemenea mesaje agresive! Numai la noi se întâmplă !„, spune jurnalistul.

Acesta atrage atenţia asupra faptului că un avertisment repetitiv nu face altceva decât să inducă panică. După părerea lui Buzdugan, un mesaj agresiv nu îşi va atinge scopul, acela de a educa populaţia. 

Citeste si Mesajul RO-ALERT pentru cetăţenii din Sfântu Gheorghe a fost trimis BILINGV. La Târgu Mureş în română

„Propagați PANICA & Frica! Educația se poate face și cu vorba buna, autoritară sau cu amenzi date cu fermitate , dar fără ură sau discurs agresiv! A fi autoritar nu înseamnă a fi văcar! Urmăriți îndreptarea cetățeanului , nu umilirea lui! Needucați-ne sau educați-ne?”,completează realizatorul tv.

 

Ro Alert, oprește-te ! Gata m-am panicat! De 6 ori am intrat in panica azi! Gataaa! Fiți deștepți , gândiți 3 minute…

Publicată de Daniel Buzdugan pe Marţi, 20 octombrie 2020

Reamintim că, după ce rata de incidenţă a infectării cu coronavirus a depăşit pragul de trei cazuri la mia de locuitori, în Bucureşti a fost transmis un mesaj RO-Alert tuturor locuitorilor din municipiu. Prin intermediul alertei au fost transmise informații despre explozia infectărilor cu coronavirus în municipiul București, dar și despre noile măsurile care au intrat în vigoare. Mesajul în limba română a fost urmat la scurt timp de un mesaj în limba engleză. 

Mulţi bucureşteni însă au primit în mod repetat acelaşi mesaj, iar subiectul a iscat o întreagă dezbatere în mediul online. Inspectoratului General pentru Situații de Urgenă a venit cu o explicaţie după această eroare. Purtătorul de cuvânt al instituţiei a menţionat că din cauza sistemului de operare iOS este posibil ca unele persoane să îl primească în mod repetat, din trei în trei ore.