Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: „Uneori am senzaţia că suntem la o şedinţă a alcoolicilor anonimi, doar schimbăm rolurile”

Daniel Fenechiu a declarat marţi, în plenul Senatului, că are senzaţia că participă la o şedinţă a "alcoolicilor anonimi" în care se schimbă doar rolurile. Liderul senatorilor PNL a menţionat că lucrurile reproşate ministrului Muncii, Violeta Alexandru, de către parlamentari "erau la fel sau poate chiar mai rele” în perioada guvernării PSD.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 16:28
Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: „Uneori am senzaţia că suntem la o şedinţă a alcoolicilor anonimi, doar schimbăm rolurile”

„Uneori am senzaţia că suntem la o şedinţă a alcoolicilor anonimi, doar schimbăm rolurile. Constat că se rostesc cuvinte grele, gen tartor, călău, trădare, se repetă obsesiv cuvântul doamnă, întrebări retorice, foarte multă frustrare, foarte multe sfaturi. În momentul când am folosit şi am făcut o comparaţie cu întâlnirea alcoolicilor anonimi, am avut proprietatea cuvintelor pentru că fac şi eu parte din această adunare şi asta este senzaţia pe care o am. Pentru că am văzut colegi care au urcat la tribuna Parlamentului şi care atât doamnei ministru, cât şi altor miniştri care au fost chemaţi la moţiuni simple le-au reproşat lucruri care erau la fel sau poate chiar mai rele în perioada guvernării lor sau a partidului lor”, a declarat senatorul PNL, Daniel Fenechiu, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii.

Fenechiu le-a reproşat social-democraţilor, care sunt semnatarii moţiunii, că au retenţia ca ministrul Muncii, Violeta Alexandru, să repare lucruri pe care ei nu le-au rezolvat în ani de zile.

„Aveaţi pretenţia de la ministrul Muncii ca în şase sau şapte luni de zile să repare lucruri pe care dumneavoastră, cei care aţi semnat această moţiune, prin guvernele pe care le-aţi înşirat, nu aţi putut în ani de zile să le reparaţi. Au plecat românii din ţară din cauza doamnei ministru Alexandru? Să înţeleg că exodul muncitorilor români s-a produs doar în perioada pandemiei, să înţeleg că au început să plece când a venit doamna Alexandru, care este rece, care este tartor, care este călău şi care îi trădează? Nu domnilor, românii pleacă de multă vreme din ţară şi pleacă din ţară ca să câştige bani. Pentru că oriunde pleacă câştigă mult mai bine decât în România”, a mai afirmat Fenechiu, conform Agerpres.

Ministrul Muncii: „România a gestionat şomajul tehnic într-un timp record, cu mult mai scurt decât multe ţări europene”

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat că ministrul Muncii nu va pleca din funcţie.

„Am văzut foarte, foarte multă frustrare, foarte multă răutate, foarte mult atac la un ministru care nu are decât vina că este ministru într-un Guvern care astăzi, din păcate, este minoritar. Nu, doamna ministru nu va pleca pentru că există colegi din PSD care îi doresc plecarea, nici Guvernul nu va pleca, nu vă iluzionaţi. Înţelegem foarte bine jocul politic, înţelegem că suntem într-un an electoral, înţelegem că PSD are 70 de senatori din 136 şi că are majoritate absolută, înţelegem că mai sunt câţiva colegi care vor să facă parte din PSD, au declarat că vor vota moţiunea şi votează cu PSD, dar majoritatea în materie de evaluare a calităţilor cuiva nu ţine loc de profesionism”, a explicat Fenechiu, pentru sursa citată.

Moţiunea simplă împotriva Violetei Alexandru a fost adoptată

Moţiunea simplă iniţiată de social-democraţi împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată „Opriţi-o pe ‘Doamna în negru’ de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale”, a fost adoptată, marţi, de plenul Senatului.

În favoarea moţiunii au votat, cu bile, 76 de senatori, iar 28 s-au exprimat împotrivă.

Iniţiatorii moţiunii solicită demisia ministrului, pe motiv că Ordonanţa 30/2020 privind şomajul tehnic şi măsurile legate de acordarea de ajutoare diverselor categorii vulnerabile a fost „atât de prost scrisă”, încât a fost nevoie de modificarea ei de şase ori.

CREŞTEREA pensiilor. Guvernul vrea să dea ordonanţă pentru majorarea pensiilor. Ce prevede noua lege pregătită pentru toţi pensionarii


loading...
Partenerii noștri