De ce a murit, de fapt, Ion Caramitru. Marele actor era internat în spital încă din luna august

Ion Caramitru s-a stins din viaţă duminică, pe 5 septembrie 2021, la vârsta de 79 de ani. Decesul său a lăsat un gol imens în inimile iubitorilor de teatru și cinematografie din România.

06 sept. 2021, 14:30
De ce a murit, de fapt, Ion Caramitru. Marele actor era internat în spital încă din luna august

De ce a murit, de fapt, Ion Caramitru. Fostul director al Teatrului Național din București era internat în ultima perioadă la Spitalul Elias din București, iar presa a relatat că acesta suferea de o infecție în sânge. Totuși, nu aceasta ar fi fost cauza morții sale. Mai multe surse au dezvăluit că actorul ar fi suferit de un accident vascular cerebral (AVC).

De ce a murit, de fapt, Ion Caramitru. Marele actor era internat în spital încă din luna august

Ion Caramitru a reușit să bucure sufletele a milioane de români prin piesele sale de teatru și filmele în care a jucat. Între 1996 și 2000, el a lucrat ca ministru al Culturii.

În timpul carierei, Ion Caramitru a câștigat numeroase premii pentru activitatea sa, dar și strâns o avere impresionantă, care acum va rămâne celor trei băieți ai săi, Ștefan, Andrei și Matei Caramitru, dar și soției sale, Michaela Caracaș.

Actorul a strâns de-a lungul timpului o avere considerabilă, alături de soția lui, Michaela Caracaș.

În declarația de avere pe care a completat-o în urmă cu trei ani, din funcția de director al Teatrului Național din București, Ion Caramitru arăta că deține mai multe imobile, mașini și obiecte de artă, dar și mai multe conturi pline cu bani.

Ion Caramitru a fost și unul dintre participanții la Revoluția Română și una dintre primele voci care s-au adresat românilor după fuga lui Nicolae Ceaușescu.

De-a lungul carierei sale, a primit numeroase premii și distincții, inclusiv o stea pe Aleea Celebrităților din Bucureșți, și o medalie din partea Casei Regale, care a reacționat la vestea morții artisului.

Pentru Ion Caramitru, pasiunea pentru teatru a rămas mereu pe primul loc, iar interpretările sale din Shakespeare rămân memorabile. La fel și cele ale dramaturgiei românești.

Ion Caramitru s-a îmbolnăvit la începutul lunii august, și nu a mai putut susține spectacolele programate. A fost internat la Spitalul Elias unde medicii au descoperit o infecție în sânge. Tratamentul nu a dat însă rezultate, iar actorul a încetat din viață duminică. Pentru colegi, dar și pentru marele public, el va rămâne o legendă a teatrului și filmului românesc.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după decesele lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin