De ce nu trebuie să lași telefonul la încărcat cu husa pe el. Durata de viață a bateriei ar putea fi afectată puternic

Chiar dacă husa ar trebui să-ț protejeze telefonul, aceasta ar putea deveni dăunătoare dacă este folosită și în timpul încărcării.

09 mai 2023, 15:32
De ce nu trebuie să lași telefonul la încărcat cu husa pe el. Durata de viață a bateriei ar putea fi afectată puternic
De ce să nu îți încarci telefonul cu husa pe el

Cum poate husa telefonului să îți deterioeze bateria. Carcasele smartphone pe bază de plastic, cauciuc și silicon sunt perfecte pentru absorbția șocurilor și nu permite lichidelor să pătrundă, dar sunt și un pericol pentru telefon.

Potirivit experților, husa este perfectă pentru protecția smartphine-ului, dar materialel din care este confecționată pot acționa ca izolație, reținând căldura în jurul telefonului. Și cele din piele același efect.

Citește și: Asta da tehnologie! Și-a recuperat telefonul după ce aparatul a stat o lună pe fundul oceanului. Și funcționează

Acestea sunt bune când vremea de afară este rece, dar în conformitate cu orientările Apple, cu privire la maximizarea performanței bateriei, „încărcarea dispozitivului atunci când se află în interiorul anumitor recipiente poate genera căldură în exces, ceea cepoate afecta capacitatea bateriei”.

Dacă vi se pare că telefonul se încălzește atunci când este la încărcat, ar fi indicat să îi scoateți husa. Conform Apple, iPhone-ul și dispozitivele iOS și iPadOS, inclusiv Apple Watch, funcționează cel mai bine la o temperatură ambiantă cuprinsă între 0 li 35 de grade Celsius.

Inginerii Aplle și-au proiectat dispozitivele pentru performanțe de vârf la temperatura camerei. Punctul perfect este între 16 până la 22 de grade Celsius.

Citește și: Cum ești spionat de telefon, laptop și televizor. Dispozitivele te pot înregistra fără voia ta

Husa, alături de alți factori precum vârsta bateriei, uzura internă în interiorul bateriei și temperatura de afară, vor contribui la încălzirea generală a telefonului.

Huawei recomandă utilizatorilor să își mențină dispozitivul încărcat între 30% și 70% pentru o durată de viață mai bună a bateriei. Cei de la Apple au și ei o setare specială care împiedică telefonul să se încarce peste 80%, pentru a susține prelungirea duratei de viață a bateriei.

„Utilizarea unui dispozitiv iOS sau iPadOS în condiții foarte calde poate scurta permanent durata de viață a bateriei”. De exemplu, „Nu lăsați dispozitivul în mașină, deoarece temperaturile din mașini pot depăși acest interval”, relatează DailyMail.