Debut cu stângul pentru poloiştii români, la turneul preolimpic

Reprezentativa de polo a României a pierdut primul meci disputat în cadrul turneului preolimpic de la Edmonton.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 06:05
Debut cu stângul pentru poloiştii români, la turneul preolimpic

România a pierdut la limită, scor 9-10, meciul cu Germania, primul din grupa A a turneului preolimpic de la Edmonton. După ce au pierdut cu 2-3 prima repriză şi au făcut 4-4 în cea de-a doua, „tricolorii” au reuşit să câştige runda a treia a meciului (1-0) şi să restabilească egalitatea pe tabelă. Ultima repriză a fost una dramatică, în care Germania şi-a asigurat victoria cu cinci secunde înainte de final, la un şut norocos al lui Politze.

Pentru România au înscirs Cosmin Radu (4 goluri), Diaconu (2), Iosep, Kadar şi Matei.

Tot în grupa A s-au mai disputat meciurile Muntenegru – Olanda, scor 12-6, şi Grecia – Macedonia, scor 12-2. În grupa B s-au jucat Spania – Brazilia (17-7) şi Turcia Argentina (9-9). Canada a stast, deoarece Venezuela s-a retras din competiţie.

Luni, România întâlneşte Grecia, pentru ca apoi să joace cu Macedonia (marţi), Olanda (miercuri) şi Muntenegru (joi).

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, care se vor disputa începând de vineri, după programul 1A – 4B, 2A – 3B, 3A – 2B, 4A – 1 B. Învingătoarele se califică în semifinale şi, automat, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sâmbătă se vor disputa semifinalele şi jocurile pentru poziţiile 5-8, iar duminică finalele şi meciurile pentru locurile 5-6 şi 7-8.

La JO 2012 sunt calificate deja Marea Britanie (ţara gazdă), Italia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Australia, Kazahstan şi SUA.