Declaraţie fermă a ministrului de Externe ucrainian: Nu vom ceda Crimeea

Ministrul de externe al Ucrainei, Andri Descița, a declarat sâmbătă că țara sa nu va ceda Crimeea și va face tot ce-i stă în putere pentru a soluționa în mod pașnic criza din peninsula sa de la Marea Neagră.

08 mart. 2014, 12:18
Declaraţie fermă a ministrului de Externe ucrainian: Nu vom ceda Crimeea

Crimeea este și va fi teritoriu ucrainean și nu vom ceda Crimeea nimănui„, a spus Andri Descița, într-o conferință de presă desfășurată la Kiev, potrivit Agerpres.

Totodată, ministrul de Externe al Ucrainei a cerut trimiterea de observatori internaționali la referendumul pe tema reunificării cu Rusia care se va desfășura în Crimeea la 16 martie, însă a insistat că țara sa nu recunoaște legitimitatea acestui plebiscit, notează EFE. „Orice decizie (rezultată în urma) acestui referendum va fi ilegală și nu avem alte opțiuni decât să protestăm și să anunțăm comunitatea internațională că rezultatele acestuia nu vor produce efecte. Totuși, insistăm să participe la el observatori internaționali„, a spus Andri Descița.

El a mai precizat totuși că „deocamdată nu există o decizie pe această temă a Uniunii Europene și a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE)„, organizații care ar fi în măsură să trimită observatori.

CITEŞTE ŞI: UCRAINA. Declaraţii ŞOCANTE: Crimeea e parte a RUSIEI, iar trupele ucrainene sunt forţe de ocupaţie