Declaraţiile ŞOCANTE ale unei foste Prime Doamne. Ce a spus despre ROMÂNIA

Recentele evoluţii din Ucraina şi Peninsula Crimeea au determinat o serie de luări de poziţii ale politicienilor de pe continent, dar şi a celor de peste Ocean. În acest context, o fostă Primă Doamnă a  Statelor Unite şi-a exprimat la rândul ei părerea, menţionând şi România în declaraţiile sale.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 19:53

Fostul secretar de stat american, Hillary Clinton, a făcut, marţi, o paralelă între recentele acţiuni întreprinse de către preşedintele rus Vladimir Putin privind actula criză din Ucraina, din regiunea autonomă Crimeea şi fostul dictator nazist, Adolf Hitler.

„Dorinţa lui Putin de a proteja minoritatea rusă din Ucraina este o reminiscenţă a acţiunilor întreprinse de Hitler pentru a-i proteja pe etnicii germani din afara Germaniei”, a spus fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, scrie presstelegram.com.

„Dacă sună familiar, este ceea ce făcea Hitler în anii 1930”, a afirmat Hillary. Hitler spunea că „toţi germanii – etnicii germani sau germani prin ascendenţii lor – care se află în ţări ca (fosta) Cehoslovacia şi România sau în alte ţări nu sunt bine trataţi acolo unde trăiesc.  Trebuie să merg acolo şi să îmi protejez poporul, iar asta este ceea ce îi înfurie pe toţi”…

Clinton a reamintit apoi că Putin se află în plină campanie de acordare de paşapoarte ruseşti oricărei persone care are legături de familie în Rusia. A făcut recent acest lucru în Peninsula Crimeea, exact aşa cum a făcut şi Hitler cu mii de etnici germani din Europa, pe care i-a repatriat în Germania nazistă.

Hillary Clinton a făcut aceste comentarii în cadrul unui eveniment caritabil din Long Beach, mai scrie publicaţia citată.

Citeşte şi Ucraina: Nu există militari ruşi în Crimeea, afirmă ministrul apărării de la Moscova

Săptămâna trecută, Putin a trimis trupe în Peninsula Crimeea, spunând răspicat că „Rusia are dreptul să îşi protejeze interesele sale şi populaţia rusofonă din Crimeea şi din oricare parte a Ucrainei”.