Declinul unei mari actrițe! Femeia care cândva a frânt multe inimi cu frumusețea ei a ajuns să vândă lumânări la biserică

Cândva a fost una dintre cele mai frumoase și iubite actrițe din România, astăzi vinde lumânări la biserică. Este povestea impresionantă a actriței Mariana Buruiană, care după Revoluție, a decis să se retragă din lumina reflectoarelor și să o ia pe calea Domnului.

03 iun. 2023, 20:22
Declinul unei mari actrițe! Femeia care cândva a frânt multe inimi cu frumusețea ei a ajuns să vândă lumânări la biserică

Femeia care cândva a frânt multe inimi cu frumusețea ei a ajuns să vândă lumânări la biserică. Mariana Buruiană, una dintre cele mai frumoase actrițe de pe plaiurile mioritice, și-a uimit fanii atunci când după Revoluție a dispărut de scenă și micile ecrane.

Citește și Anca Dumitra, despre alegerea rochiilor de mireasă, la nunta cu Manfred Spendier. Cadoul primit de actriță din partea nașilor

Femeia care cândva a frânt multe inimi cu frumusețea ei a ajuns să vândă lumânări la biserică

În anii ’90, Mariana Buruiană a renunţat la cariera sa de succes pe care o avea în teatru și film și a luat-o pe calea credinței. Celebra actriță nu s-a călugărit, dar a ales să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune, smerenie și iertare.

Artista care cândva a frânt foarte multe inimi s-a născut pe 11 iulie 1955, la Arad, și a urmat studiile teatrale la I.A.T.C. București – secția actorie. A jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, iar în 1981 s-a transferat prin concurs la Teatrul Lucia Sturza Bulandra din București.

Mariana Buruiană a jucat în numeroase piese de teatru, pe scenă şi la televiziune, alături de alte mari nume ale scenei artistice româneşti. Printre filmele în care a apărut se numără: „Drumeţ în calea lupilor”, „Patima”, „Figuranţii”, „Să mori din dragoste de viaţă” şi „Domnişoara Christina”. Este divorţată şi are un copil. După ce s-a retras din lumina reflectoarelor, a scris două cărţi – „Taina mărturisirii” şi „Comorile Dharmei”.  A făcut traduceri pentru o editură şi a fost asistent universitar la o instituţie particulară de învăţământ, unde a predat tehnica vorbirii.

După ce o lungă perioadă nimeni nu a mai știu nimic de ea, aceasta a fost văzută întâmplător vânzând lumânări într-o biserică.

Recent, Mariana Buruiană care acum are vârsta de 67 de ani a dezvăluit care este adevăratul motiv pentru care a renunțat la actorie.

„Am bucuria dezlegării a generaţii întregi care au purtat suferinţe… şi pot reda prin scris parte din aceste experienţe. Bucuriile scrisului au fost mult mai mari decât ale scenei.

Şi da, transformările în trup nu sunt uşoare, ori lumea este încă agitată, aflată într-o profundă stare de alegere. Mă hrănesc diferit de majoritatea oamenilor. Sunt vegetariană, mă îndrept spre a fi vegana şi nu fumez, nu consum alcool.

Nu vreau să împiedic pe nimeni să se exprime cum doreşte, deci nu fac o reclamă din asta”, a declarat actrița pentru glsa.ro.

Citește și Motivul pentru care Laura Cosoi nu a participat la nunta lui Smiley. Actriţa a dezvăluit totul