Decoraţia lui Laszlo Tokes bagă zâzanie între politicienii maghiari

Medalia lui Laszlo Tokes bagă zâzanie între politicienii maghiari. Europarlamentarul se simte nedreptățit că se discută doar despre decorația lui în condiţiile în care și unii liderii UDMR decorați, au vorbit despre autonomia Transilvaniei.

27 sept. 2013, 11:29
Decoraţia lui Laszlo Tokes bagă zâzanie între politicienii maghiari

Laszlo Tokes e supărat că doar decorația lui ar putea fi retrasă după declarațiile despre autonomia Transilvaniei, informează România TV.

„Fapta de a promova în mai multe medii teza periculoasă a autonomiei pe criterii etnice i se poate imputa întregii organizații UDMR, deoarece programul acesteia conține teza amintită. Pe acest temei, chiar și Kelemen Hunor, Marko Bela sau Borbely Laszlo ar putea fi deposedați de distincția pe care am primit-o și eu”, scrie, europarlamentarul Laszlo Tokes, într-un comunicat de presă.

„Constituţia poate fi amendată şi va fi amendată, iar autonomia nu afectează statul de drept şi statul unitar. Autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare care la un moment dat se va realiza”, spunea în luna august Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. Disputele dintre Laszlo Tokes şi liderii UDMR sunt, însă, mai vechi.

Corina Creţu despre Tokes: Este deplasat să-ţi trimiţi avocatul la Ordinul „Steaua României”

„Nomenclatura UDMR care abuzează de încrederea comunităţii maghiare, ca nişte minorităţi comode, prin care se poate demonstra întotdeauna că în România s-a rezoltat problema minoritar”, declara Laszlo Tokes.

Ca să nu mai existe astfel de discuții, deputatul PSD Bogdan Diaconu a inițiat un proiect de lege care cere să li se retragă decorațiile tuturor celor care denigrează România.

Citeşte şi Kelemen Hunor: Retragerea decoraţiei lui Tokes este inoportună