Defrişări în curtea grădiniţei „Peştişorul de aur”. Mai mulţi copaci au fost tăiaţi de Primăria Sectorului 3 fără aviz

Primăria Sectorului 3 a tăiat mai mulţi copaci de aproape 20 de metri înălţime din curtea grădiniţei "Peştişorul de aur". Defrişarea a avut loc săptămâna trecută, fără să existe avizul cerut în acest sens de la Primăria Capitalei.

08 feb. 2021, 15:47
Defrişări în curtea grădiniţei „Peştişorul de aur”. Mai mulţi copaci au fost tăiaţi de Primăria Sectorului 3 fără aviz

Edilul sectorului 3 a explicat de ce au fost făcute defrişări în curtea grădiniţei „Peştişorul de aur”. Robert Negoiţă a motivat că arborii au fost tăiaţi pentru a fi amplasat un bazin cu apă pentru stingerea incendiilor.

De asemenea, Negoiţă a afirmat că a solicitat aviz de la Primăria Capitalei din octombrie 2020, însă nu l-a obținut.

„Noi am depus pentru aviz de defrișare, trebuiau tăiați copacii pentru că acolo este în proiect să facem rezervorul pentru stingerea incendiilor. Din octombrie nu ne-au dat avizul și noi pierdem banii europeni, acolo este extindere făcută pe bani europeni. Dacă nu facem rezervorul nu putem face recepția, nu putem închide lucrarea”, a declarat Robert Negoiță, conform Hotnews.ro.

Citeşte şi: Scandal uriaş în PSD. Gabriela Firea, la cuţite cu Marcel Ciolacu dacă Robert Negoiţă revine în partid

De cealaltă parte, Primăria Capitalei a transmis că nu a emis aviz pentru defrişare arborilor.

„Vă informăm că Primăria Municipiului București – Direcția de Mediu nu a emis avizul de defrișare/transplantare pentru arborii amplasați în curtea Grădiniței “ Peștișorul de Aur” din str. Rotundă nr. 19, sector 3, pentru ca Primaria Sectorului 3 trebuie sa completeze documentația depusa la Directia de Mediu. Concret, Primăria Sectorului 3, prin Direcția Investiții și Achiziții, Serviciul Investiții Lucrări Publice, a solicitat emiterea avizului de specialitate pentru defrișarea a 14 ex. arbori, în vederea realizării unor lucrări autorizate cu Autorizația de Construire nr. 47 din 23.01.2020 emisă de Primăria Sectorului 3.

În urma verificărilor în teren în data de 17.02.2020 au fost inventariați următorii arbori: 2 arbori (2 corcoduși, 1 dud, 2 arțari, 2 pini, 5 frasini) – arbori propuși pentru defrișare, cu obligația plantării în compensare a 72 de arbori , 1 tei – arbore tânăr, propus pentru transplantare. În vederea emiterii avizului de specialitate, Primăria Municipiului București – Direcția de Mediu, a solicitat Primăriei Sectorului 3 depunerea unui Protocol de plantare, pentru cei 72 de arbori pe care Primăria Sectorului 3 trebuie să-i planteze în compensare, respectiv a unui Protocol de transplantare, pentru arborele care necesită transplantarea. În acest sens, Primăria Sectorului 3 a depus un Protocol de plantare pentru cei 72 arbori, însă documentația depusă nu conține și Protocolul de transplantare pentru exemplarul care necesită transplantarea. În consecinta, în vederea emiterii avizului de specialitate, Primăria Municipiului București – Direcția de Mediu a solicitat Primăriei Sectorului 3 completarea documentației cu Protocolul de transplantare. Acest document nu a fost depus până la data prezentei”, se arată în răspunsul Primăriei Capitalei, conform sursei citate.

Citeşte şi: Elvis, fratele lui Emi Pian, rupe tăcerea la şase luni de la uciderea celebrului interlop. „Te aperi și te duci la pușcărie!”