Demachiante naturale pentru toate tipurile de piele

Machiajul a devenit o parte importantă în rutina de înfrumuseţare, dar atunci când este folosit excesiv poate afecta sănătatea pielii. De aceea este important să te demachiezi în fiecare seară, iar produsul folosit pentru demachiere trebuie să fie potrivit tipului de ten pe care-l ai. Pentru a-ți veni în ajutor, iată ce poți folosi în funcție de ce tip de piele ai.

RomaniaTV.net
16 apr. 2018, 09:02
Demachiante naturale pentru toate tipurile de piele

Pentru piele uscată

Ulei de nucă de cocos

Pielea uscată are nevoie de hidratare, iar uleiul de cocos îndeplinește acest criteriu. Acidul lauric prezent în ulei stimulează regenerarea celulară, acționând adânc în piele. În plus, toate substanțele nutritive prezente în uleiul de nucă de cocos vor hrăni și hidrata tegumentul. Folosește-l ca demachiant.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale este foarte popular în rutina de înfrumusețare a femeilor din întreaga lume. Este bogat în vitamine și minerale și este foarte hidratant. Pe de altă parte, compoziția uleiului curăță porii, împiedicând uscarea pielii. Reține că machiajul se încorporează, de obicei, în epidermă, ceea ce împiedică ajungerea la destinație a nutrienților. În plus, uleiul de migdale are proprietăți antiîmbătrânire – reduce liniile fine și ridurile -, făcându-l un tratament foarte versatil.

Citeşte şi Tratamente naturale pentru unghii mai rezistente

Pentru piele grasă

Apă de castravete

Producția excesivă de sebum poate fi ținută sub control cu ajutorul castravetelui. Vitaminele și mineralele prezente în castravete sunt esențiale pentru a menține celulele sănătoase, precum și pentru a accelera întinerirea lor.

Pentru realizarea demachiantului pentru ten gras, ai nevoie de:

– 1 castravete
– 2 cești de apă (500 ml)
– 2 cești de apă de trandafir (500 ml)

Mod de preparare:

Spală și taie felii castravetele. Pune apa la fiert într-o oală și las-o să fiarbă. Adaugă feliile de castravete după 20 de minute, după care mai lasă-o să fiarbă 5 minute. Strecoară apa de castravete într-un alt vas și las-o să se răcească. La final se adaugă apa de trandafiri. Folosește soluția obținută pentru a te demachia natural.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale câștigă mai multă faimă în fiecare zi. Este sigur că acestea sunt foarte hidratante, dar ele conțin, de asemenea, o cantitate foarte mare de substanțe care revitalizează corpul. Mai mult de atât, uleiurile esențiale au proprietăți antibacteriene, prevenind astfel infecțiile care pot să apară la nivelul tegumentului.

Citeşte şi Descoperă uleiurile esenţiale pentru a avea un păr sănătos

Ingrediente:

– 10 picături de ulei esențial Ylang-Ylang
– 12 picături de ulei esențial de geraniu
– 50 de grame de ulei de jojoba
– 45 de grame de ulei de migdale

Mod de preparare:

Pune într-un vas toate uleiurile și amestecă-le. Toarnă soluția uleioasă obținută într-un recipient închis ermetic, apoi folosește-o în fiecare seară.

Pentru piele sensibilă

Pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire mai atentă. Însă există câteva remedii naturale care acționează foarte bine pe acest tip de ten chiar dacă el este sensibil, și anume:

Ulei de camelie

Bogat în acizi grași Omega-6, uleiul de camelie este foarte bun pentru tenul sensibil. Ele acționează foarte bine pe piele deoarece corpul nu le produce, dar revitalizează celulele să o facă într-un mod foarte eficient. Foloseşte ulei de camelie pentru a îndepărta machaijul de pe piele.

Uleiul de migdale, secretul tenului sănătos!