Demisia lui Victor Ponta a AJUNS pe masa lui Klaus Iohannis. Ce i-a scris preşedintelui

Victor Ponta a înaintat oficial demisia sa din fruntea Guvernului şi, implicit, pe cea a cabinetului pe care l-a condus, preşedintelui Klaus Iohannis. Actul de demisie a ajuns pe masa preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale. Şeful statului urmează să emită decretul prin care ia act de vacantarea funcţiei de prim ministru. În acelaşi document, Ponta i-a propus lui Iohannis numirea lui Mircea Duşa, ministru al Apărării în cabinetul său, în funcţia de prim ministru interimar.

RomaniaTV.net
04 nov. 2015, 15:55
Demisia lui Victor Ponta a AJUNS pe masa lui Klaus Iohannis. Ce i-a scris preşedintelui

Victor Ponta a anunţat încă de miercuri de la prânz că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă. După amiază, la ora 16.00, Ponta a condus ultima şedinţă de Guvern, după care a trimis demisia la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis a anunţat că, după primirea demisiei lui Ponta, va convoca rapid consultări cu partidele politice în vederea numirii unui nou premier şi a unui nou guvern.

Click pentru mărire

Victor Ponta, postare pe Facebook după ultima şedinţă în calitate de premier

Ponta a declarat că după şedinţa de Guvern programată la ora 16.00, îi va trimite lui Klaus Iohannis demisia sa şi o propunere pentru funcţia de premier interimar: Mircea Duşa.

Am discutat cu liderii coalitiei. Le-am multumit ca au fost corecti, loiali si ca am facut o guvernare buna impreuna. Aceasta coalitie este solida. La ora 16.00 avem ultima sedinta de Guvern, in care vom adopta ultimele acte care erau in lucru. Apoi o sa ii transmit lui Klaus Iohannis demisia mea si o sa ii propun ca Mircea Dusa sa fie urmatorul premier interimar„, a declarat Victor Ponta.

Vezi şi: REACŢIA lui Oprea, după demisia lui Ponta: Nu voi mai face parte din niciun guvern, UNPR va intra în negocieri

PNL cere organizarea alegerilor anticipate şi cheamă partidele la discuţii. Soluţia propusă de PNL este respinsă însă de liderii actualei coaliţii. Liviu Dragnea a anunţat că PSD nu vrea alegeri anticipate, cum a propus PNL, pentru că acest lucru ar însemna instabilitate pentru următoarele luni, el afirmând că aşteaptă să fie chemaţi la consultări de preşedinte pentru a-i face acestuia o propunere de premier care să aibă susţinere în Parlament. El a mai spus că actuala coaliţie are în continuare majoritate în Parlament şi că PSD vrea în continuare să îşi asume guvernarea.

Copeşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, la rândul său, că nu este oportună organizarea alegerilor anticipate, pentru că s-ar crea blocaj guvernamental şi că ”actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire”, care poate să dea un premier, el solicitându-i preşedintelui să convoace rapid consultări.