Denunţătorul Sorinei Pintea a obţinut un contract fără licitaţie, acordat în starea de urgenţă. Firma sa fusese exclusă de la licitaţii

Ministerul Transporturilor a atribuit, fără licitaţie, în timpul stării de urgenţă, trei contracte de tip acord-cadru (contracte de tip abonament) de până la aproape 12 milioane de euro către două firme din Bucureşti - Tehnoplus Medical și Ducos Trading. Tehnoplus este compania lui Octavian Niculescu, unul dintre denunțătorii Sorinei Pintea. Firma a fost exclusă de Banca Mondială de la contracte, în 2017, din cauza practicilor de corupție, scrie G4Media.

RomaniaTV.net
24 mai 2020, 11:24

În schimb, Ducos Trading este firma unor oameni de afaceri, foști parteneri de off-shore cu medicul Adrian Streinu Cercel și cu omul de afaceri Cristian Burci.

Ministerul Transporturilor a justificat încredințarea directă prin ”extrema urgență”, generată de pandemia de coronavirus.

Contractul încheiat cu firma Tehnoplus Medical are o valoare de până la 2,7 milioane de euro şi vizează achiziţia de dezinfectant, echipamente de protecție împotriva coronavirusului și echipamente medicale pentru spitalele din rețeaua Ministerului Transporturilor, potrivit anunțului de atribuire publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice).

Contractele cu Ducos Trading sunt în valoare de până la aproape 9 milioane de euro şi prevăd achiziția de combinezoane, măști de protecție, injectomate, stații de monitorizare, aparate PCR și ventilatoare mecanice.

Cine este proprietarul firmei Tehnoplus Medical

Firma Tehnoplus Medical este deţinută de omul de afaceri Octavian Niculescu, arată datele de la Registrul Comerţului.

Octavian Niculescu, director Tehnoplus Medical | Sursa: Romanian Business Leaders

Pe 5 mai 2017, societatea Tehnoplus Medical a fost exclusă de Banca Mondială de la contracte, pentru o perioadă de doi ani, din cauza unor practici de corupție.

„Conform probelor identificate în cadrul cercetărilor, Tehnoplus a acordat ca mită suma de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente. Aceste plăţi constituie o practică inacceptabilă, penalizată prin sistemul de sancţiuni al Grupului Banca Mondială”, se arată în comunicatul Băncii Mondiale.

Cine este Octavian Niculescu, patronul Tehnoplus Medical

Surse judiciare susţin că Ovidiu Niculescu este cel care a denunţat-o la DNA pe Sorina Pintea, fostul manager al Spitalului din Baia Mare și fost ministru al Sănătății în Guvernul Dăncilă.

DNA inventează luarea de mită fără mituitor. Răsturnare de situaţie în cazul Sorinei Pintea

G4Media scrie că firma de la reprezentanții căreia ar fi primit Sorina Pintea mită 10.000 de euro și 120.000 lei este Hospital Technical Solutions din București. Societatea încheiase un contract de achiziții cu spitalul din Baia Mare.

Mai mult, datele de la Registrul Comerţului arată că firma Hospital Technical Solutions din București este deținută de Gheorghe Aurel Dobrescu, Costin Dumitru, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu.

Sorina Pintea va fi judecată sub controlul judiciar după ce judecătorii au admis contestaţia DNA

Până la data de 31 decembrie 2019, printre acționari s-a numărat și Constantin Moise, care a doua zi, pe 1 ianuarie 2020, a fost înlocuit și din calitatea de administrator al firmei cu Valentin Schnaider.

Potrivit Linkedin, Constantin Moise și Valentin Schnaider au fost angajații lui Octavian Niculescu la firma Tehnoplus Medical.

Cine e firma Ducos Trading

Libertatea.ro a scris că firma Ducos Trading a importat 1,2 milioane de măști periculoase din China și le-a vândut, fără licitație, către Unifarm, compania Ministerului Sănătății. Unifarm le-a distribuit către 113 spitale din țară, însă ulterior le-a retras.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania este deținută de Ion Berciu și Jan Ionică și este administrată de Amalia Cristea.

Principalele măsuri de creştere economică anunţate de premierul Ludovic Orban


loading...
Partenerii noștri