Derapaj major la Metrorex! Un tren care a plecat din stația Basarab a circulat numai cu ușile deschise

Încă un eveniment neplăcut a avut loc într-un metrou din București. Un tren care a plecat din stația Basarab a circulat cu ușile deschise. O pasageră a surprins derapajul Metrorex și a postat filmarea pe TikTok.

04 apr. 2024, 10:49
Derapaj major la Metrorex! Un tren care a plecat din stația Basarab a circulat numai cu ușile deschise
Derapaj major la Metrorex! Un tren care a plecat din stația Basarab a circulat numai cu ușile deschise

Derapaj major la Metrorex! În timp ce călătorea într-un metrou din București, o călătoare a surprins un eveniment neobișnuit: trenul a circulat cu ușile deschise. Este un moment ireal, deoarece în mod normal ușile se închid înainte ca trenul să plece din stație pentru a asigura siguranța călătorilor. Imaginile cu acest incident au fost distribuite pe internet.

Citește și: Când încep lucrările la magistrala de metrou București-Otopeni. Anunțul făcut de directorul general al Metrorex

Femeia a filmat momentul și a încărcat imaginile pe TikTok, însoțite de mesajul următor: „Metrorex. Siguranță și încredere”

@nicoaraioana12 #metrou #bucurestiromania🇷🇴 #fyp #siguranta #incredere ♬ original sound – ✧゚・*nonaestheticperson*・゚✧ – justkeeraaa!

Metrorex a transmis printr-un comunicat

„În urma recentului eveniment în care un tren de metrou a circulat cu ușile deschise, Metrorex a inițiat o investigație tehnică, prin care a fost identificat trenul, inclusiv vagonul și ușa în cauza, acesta fiind retras din circulație pentru descărcarea memoriei înregistrate și analiză. În paralel, membrii echipei de conducere a trenului urmează să dea explicații pentru a clarifica circumstanțele situației. În concluzie, echipa noastră de specialiști lucrează pentru a evalua toți factorii care au contribuit la această situație și pentru a identifica eventualele deficiențe în procedurile sau echipamentele noastre”, a transmis Metrorex.

În ultima perioadă au ieșit la iveală mai multe erori ale Metrorex, cel mai recent fiind accidentul din stația de metrou Timpuri Noi, când două garnituri s-au ciocnit. Atunci, compania care administrează transportul subteran din Capitală nu a transmis informații despre situație, iar călătorii nu știau ce să creadă. Informații au fost transmise la trei ore de la accident.

Sindicaliștii de la metrou protestează joi, 4 aprilie 2024, în fața Guvernului, în Piața Victoriei, în intervalul orar 14:30 – 15:30. Conducerea USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou) a transmis că vor protesta aproximativ 500 de persoane, conform Club Feroviar.

Citește și: Cât câștigă un salariat Metrorex. Președintele Consiliului de Administrație: ”Veniturile nu sunt mici, dar oamenii vor întotdeauna să câștige mai mult”