Descoperire incredibilă la vamă. 50 de kilograme de heroină, găsite în cabina unui TIR

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit 50 de kilograme de heroină, în valoare de 1.500.000 de euro, în cabina unui autocamion condus de un cetăţean bulgar. Oamenii legii l-au reţinut, urmând să fie prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 13:10
Descoperire incredibilă la vamă. 50 de kilograme de heroină, găsite în cabina unui TIR

Captură de droguri la Calafat. Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 24 mai, cetăţeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat la PTF Calafat, pe sensul de intrare în România din Bulgaria, la volanul unui autocamion.

Citeşte şi: Condamnat la moarte prin Zoom, în cadrul unui proces de trafic de droguri. Premieră în justiţia din Singapore

Cu ocazia efectuării controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj, mai multe pachete ce conţineau aproximativ 50 kg de heroină, cu o valoare de piaţă de aproximativ 1,5 milioane euro.

Şoferul a declarat că geanta de voiaj nu îi aparţine, fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveţia. Drogurile au fost ridicate de către lucrători BCCO Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Cetăţeanul bulgar a fost reţinut şi va fi prezentat luni Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.