Desene inedite pe ouăle de Paşte GALERIE FOTO

Publicat: Miercuri, 16 Aprilie 2014 15:08 // Actualizat: Miercuri, 16 Aprilie 2014 15:08 // Sursa: romaniatv.net

Paşte 2014. Pictarea oualor este o activitate în care-ţi poţi implica toată familia, mai ales copiii. Ouăle de Paşte sunt de obicei vopsite în culoarea roşie, potrivit tradiţiei. Cu timpul însă, credincioşii au ales să le vopsească şi în alte culori sau să le picteze în cele mai complicate moduri. RomaniaTV.net vă prezintă o galerie foto cu ouă de Paşte desenate într-un mod inedit.

Paşte 2014 Vopsirea ouălor de Paște este o tradiție creștină cunoscută, răspândită din Armenia, Rusia, Grecia, zona mediteraneană şi până în Europa centrală.

Paşte 2014 Simbolistica ouălor de Paşte trebuie căutată înainte de naşterea lui Hristos, în timpuri străvechi. Oul era dat în dar, fiind considerat simbol al echilibrului, creaţiei, fecundităţii, simbol al vieţii şi al reînnoirii naturii, obiceiul vopsirii lui fiind întâlnit la chinezi cu 2.000 de ani înainte de Hristos.

Vezi: MESAJE DE PASTE 2014. FELICITARI DE PASTE 2014. URARI SI SMS-uri DE PASTE 2014

Pentru mai multe imagini intraţi în GALERIE!

Folclorul conservă mai multe legende creștine care explică de ce se înroşesc ouăle de Paște și de ce ele au devenit simbolul sărbătorii Învierii Domnului. Una dintre ele spune că Maica Domnului, care venise să-și plânga fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lânga cruce şi acestea s-au înroşit de la sângele care picura din rănile lui Iisus. Totodată, culoarea roşie reprezintă şi focul, cu puterea lui purificatoare.

În ceea ce priveşte ciocnitul ouălor, acesta semnifică sacrificiul divinităţii primordiale şi se face după reguli precise. Persoana mai în vârstă, şi de obicei bărbatul, ciocneşte oul cu partenerul, în timp ce rosteşte cuvintele "Hristos a înviat", la care se răspunde "Adevărat a înviat".

Citeşte şi: SĂPTĂMÂNA PATIMILOR: De ce se aprind focuri în Joia Mare. TRADIŢII şi OBICEIURI de Paşte

MESAJE DE PASTE 2014: În anul 2014, creştinii sărbătoresc PASTELE duminică, 20 aprilie. Românii trimit cu ocazia sărbătorilor de Paste milioane de mesaje prin SMS, email, dar și prin rețelele de socializare, pentru că este mai comod și mai ieftin să faci urări prin intermediul mesajelor pe telefonul mobil și pe internet. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai frumoase mesaje de Paste 2014 pe care le puteți trimite familiei, colegilor, prietenilor și tuturor celor apropiați.

MESAJE DE PASTE 2014. Minunea Învierii lui Iisus să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, speranţei şi bucuriei cu bunătate şi căldură în suflet. Hristos a înviat!

MESAJE DE PASTE 2014. Paşte mielul fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-o scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate.

MESAJE DE PASTE 2014. Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzeasca sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţa şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbători Fericite!

MESAJE DE PASTE 2014. Sfintele sărbători de Paște să vă aducă liniște în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire și puterea de a dărui și ajuta semenii. Hristos a Înviat!

MESAJE DE PASTE 2014. Poate o să ți se pară complet lipsit de originalitate, dar știi că vorbele simple sunt și cele mai frumoase. Așa că Hristos a înviat!

MESAJE DE PASTE 2014. Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să știe să iubească, iar cei bogați să învețe să dăruiască. Hristos a Înviat!

MESAJE DE PASTE 2014. Anul acesta iepuraşul o să vină la tine încărcat cu bunătăţi şi o să-ţi dea plicul cu cei o sută de pupici de la mine!

MESAJE DE PASTE 2014. Hristos a înviat! Sărbătoarea Învierii Domnului binecuvântată de lumina sfântă să aducă sentimente calde, bogăţie sufletească şi bunăstare într-un ou înroşit de iubire şi într-un cozonac delicios precum voia bună.

MESAJE DE PASTE 2014. Fie ca Sfintele Sărbători să ne facă viaţa mai frumoasă, casa mai bogată şi masa înbelşugată. Fie ca Învierea Mântuitorului să ne facă să aducem lumină, căldură şi iubire în suflet.

MESAJE DE PASTE 2014. În noaptea învierii, când clopotele bat, eu îţi doresc din suflet “Hristos a înviat!”.

MESAJE DE PASTE 2014. Învierea Domnului să îți aducă în suflet bucurie și iubire. Paște Fericit alături de toți cei dragi!

MESAJE DE PASTE 2014. O singură dată pe an este Paștele. O zi specială, îmbogățită de aroma bucatelor tradiționale și parfumul florilor de primavară și al tău! Paște fericit!

MESAJE DE PASTE 2014. Fie ca Paștele să-ți întărească încrederea și speranța! Hristos a înviat!

MESAJE DE PASTE 2014. Sfintele Sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii. Paşte Fericit!

MESAJE DE PASTE 2014. Sunt zile cand trebuie să ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima caldă şi mai deschisă, când lumina sfântă coboară în casele şi în inimile noastre. Paşte Fericit!

MESAJE DE PASTE 2014. Un iepuraş tare drăgălaş a iesit în cale cu viteză mare şi-ţi urează neîncetat să ai Paşte Minunat…si Hristos a Înviat!

MESAJE DE PASTE 2014. Iepuraşul mustăcios e de Paşte norocos, nu-ţi lasă cadou în ghete, are el alte secrete: pasca, oul înroşit, cozonac, mielul fript şi un Paşte Fericit!

MESAJE DE PASTE 2014. 

Pastrez pentru tine, dragostea mea,

O lumanare de la Paste, pe care s-o aprind

De ajutor mereu, oricand, oriunde

S-apropie de tine vreo primejdie rea!

MESAJE DE PASTE 2014: Cele mai frumoase URARI, FELICITARI de PASTE 2014

Fie ca de Inviere sa primesti lumina sfanta in casa si in inima, credinta si bucurie in suflet! Paste Fericit !

Un ingeras din cer coboara, se roaga-n taina, apoi zboara. De acolo de sus el ne trimite: Un zambet bland, o raza calda si trei cuvinte: Hristos a Inviat !

Urări şi felicitari amuzante de Paşte. Vezi ce mesaje îşi trimit românii

In Sfanta Noapte a Invierii, cand clopotele bat, sa stam impreuna cu cei dragi, cu lumanari aprinse si cu sufletul curat sa spunem: Hristos a Inviat!

Citeşte şi: Mare grijă la masa de Paşte. Mieii sub 10 kilograme sunt PERICULOŞI pentru sănătate

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 15:40
...de Paşte sunt de obicei vopsite în culoarea roşie, potrivit tradiţiei. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
16 apr 15:17
...


Paşte 2014. Pictarea oualor este o activitate în care-ţi poţi...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H