DESTINAŢII DE WEEK-END, sfârşit de săptămână în Bucureşti. Concerte, parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii

În perioada 16-18 septembrie, bucureștenii și nu numai sunt invitați să ia parte la concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii, cu ocazia "Zilelor Bucureștiului", informează un comunicat al PMB.

RomaniaTV.net
16 sept. 2016, 05:26
DESTINAŢII DE WEEK-END, sfârşit de săptămână în Bucureşti. Concerte, parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii

Cu prilejul împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei, Primăria Municipiului București organizează o serie de evenimente, în trei zone de interes ale orașului: Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău.

În data de 17 septembrie, în Piața Constituției, Primăria Capitalei, prin ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București, organizează un concert eveniment, cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix și Lidia Buble.

Concertul va începe la ora 17.00 și va dura până la miezul nopții.

Potrivit Agerpres, de vineri până duminică (16-18 septembrie), Primăria Capitalei, prin Creart, organizează evenimentul „Povești de București „, în Parcul Herăstrău — intrarea Charles de Gaulle.

Timp de trei zile, între orele 11.00-22.00, Parcul Herăstrău se va transforma în Bucureștiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori” (18 septembrie, între orele 17.30-18.00), plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezența animatorilor și a statuilor vivante.

Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale dar și spectacole de folclor românesc.

Tot în Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească, fiind un spațiu în care vizitatorii pot încerca rețete autohtone.

În Parcul Cișmigiu, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, organizează, în perioada 16-18 septembrie, evenimentul „Kids City 2016” — „Aventuri în lumea Circului”. În cadrul manifestării, Foișorul din Parcul Cișmigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri. Toate aceste activități poartă denumirea de „Școala de circ”.

Cu prilejul „Zilelor Bucureștiului” Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează în perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediția din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart și marchează 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Evenimentul se va desfășura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

Târgul de Pâine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 și al Bucureștiului, care se desfășoară anual. În acest an, perioada de derulare a celei de-a 16-a ediții a festivalului este între 15 și 18 septembrie, în Parcul Național, pe bld. Basarabia, menționează comunicatul Primăriei Capitalei.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

* Începând de vineri, 16 septembrie, și până duminică, 18 septembrie, Parcul Lumea Copiilor va găzdui Festivalul „Zilele Bucureștiului” în Sectorul 4, organizat de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, împreună cu Primăria Sectorului 4 al Municipiului București.

Pe parcursul a trei zile, vor avea loc manifestări artistice, demonstrații de lupte medievale, de dans contemporan și folcloric, piese de teatru și demonstrații de dresaj canin, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.
.
În seara de duminică, 18 septembrie, va fi organizat un concert de muzică folk cu prilejul împlinirii a 47 de ani de la înființarea Cenaclului Flacăra.

Invitatul special, Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, creatorul cenaclului, va cânta alături de Maria Maria, Vasile Mardare și George Nicolescu, dar și alături de Alex Velea. Concertul se va încheia cu un foc de artificii.

Intrarea este liberă.

* Duminică, 18 septembrie, se încheie cea de-a IV-a ediție a SoNoRo Conac, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia pământului” de Constantin Brâncuși.

Concertele, organizate la inițiativa directorului general al Muzeului Național de Artă al României, Călin Stegerean, vor avea loc în Sufrageria Regală, de la ora 11.30 și de la ora 19.00, în seara aceleiași zile, informează un comunicat al SoNoRo.

Programul muzical va cuprinde lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Edward Elgar, Vittorio Monti și Bohuslav Martinu, interpretate de Angelica Postu (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară) și Răzvan Popovici (violă).

„Am propus organizatorilor programului SoNoRo Conac să încheie seria de concerte din acest an în muzeul în care a fost expusă decenii la rând ‘Cumințenia pământului’ de Constatin Brâncuși. Dorim să atragem astfel atenția asupra importanței achiziționării acesteia prin subscripție publică și să oferim cadrul cel mai adecvat, ‘casa sa’ până nu demult, celor care pot să devină contributori importanți pentru această cauză de importanță națională”, spune Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Național de Artă al României.

Toți cei prezenți la eveniment vor putea dona pentru campania de strângere de fonduri inițiată anul acesta de Ministerul Culturii. Donațiile se vor putea face prin două POS-uri oferite de BRD, partener principal al SoNoRo Conac.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la [email protected], menționează comunicatul citat.

Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe conac.sonoro.ro.