Dezastru după „uraganul” de la Zalău: Copaci căzuţi, maşini avariate şi inundaţii

Dezastru în Zalău după „uraganul” care a lovit orașul. Clădiri avariate, mai multe mașini distruse de copaci căzuţi, iar apa a inundat străzi, curţi şi gospodării, în urma unei ploi torenţiale, însoţite de vijelie şi grindină de mari dimensiuni.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 17:30
Dezastru după „uraganul” de la Zalău: Copaci căzuţi, maşini avariate şi inundaţii

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, judeţul a fost vizat de o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, respectiv grindină de mari dimensiuni, vijelie şi averse torenţiale, mai multe curţi şi gospodării din municipiul Zalău fiind inundate.

Au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuţi. A fost spart şi un geam de la Inspectoratul Şcolar. În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă. S-a intervenit în municipiul Zalău, pe străzile Crişan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bulevardul Mihai Viteazul şi Dumbrava. A fost afectată şi o grădiniţă din municipiu, de unde apa s-a retras. Situaţia operativă este în dinamică„, a precizat Lucian Jacodi.

Citeşte şi ALERTĂ METEO în toată ţara. Urmează două zile de ploi torenţiale şi vijelii

Pompierii intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase cu trei autospeciale şi o maşină de descarcerare.

Judeţul Bacău, Lichitișeni – Vultureni || 11 iunie Trifan VE

Publicată de Meteoplus pe Joi, 11 iunie 2020

Ploi şi vijelii până sâmbătă

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea va fi instabilă în Capitală. Sunt aşteptate ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice şi vijelii. 

Până sâmbătă dimineața (13 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină. Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15…20l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 degrade, iar cele minime între 16 și 18 grade.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţă, alertă meteo de ploi şi vijelii în toată ţara până sâmbătă.