Dezastru pentru Vladimir Putin. Rusia recunoaşte „pierderi semnificative de trupe” în Ucraina

Dmitri Peskov recunoaşte că Rusia a suferit pierderi "semnificative" ale trupelor în Ucraina: Este o tragedie uriaşă pentru noi.

07 apr. 2022, 21:02
Dezastru pentru Vladimir Putin. Rusia recunoaşte „pierderi semnificative de trupe” în Ucraina

Rusia a suferit pierderi ”semnificative” ale trupelor sale în Ucraina, ceea ce reprezintă ”o tragedie uriaşă” pentru ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, joi, într-un interviu pentru Sky News, relatează CNN.

Întrebat dacă retragerea trupelor ruse din Kiev şi din apropiere ar putea fi privită drept ”o umilinţă” pentru Kremlin, Peskov a spus că folosirea acestor cuvinte ar fi ”o înţelegere greşită a situaţiei”.

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO: „Suntem gata să furnizăm mai multe arme Ucrainei, recunoaştem urgenţa situaţiei”
”Avem pierderi semnificative de trupe şi este o tragedie uriaşă pentru noi”, a recunoscut, totuşi, oficialul rus, adăugând că motivul retragerii armatei ruse din regiunile Kiev şi Cernihiv a fost ”un act de bunăvoinţă în timpul negocierilor dintre delegaţiile ucrainene şi ruse”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menţionat că Moscova a procedat astfel ca ”să îndepărteze tensiunea din acele regiuni, pentru a arăta că Rusia este cu adevărat pregătită să creeze condiţii confortabile pentru continuarea negocierilor”.

Pentagonul face anunţul care îl va înfuria pe Putin. Trupele Rusiei pierd oraş după oraş în Ucraina
Pierderile trupelor rusești estimate de armata ucraineană: Peste 18.000 de soldați, 150 de avioane, 135 de elicoptere, 684 de tancuri și 332 de piese de artilerie 
Trupele rusești au pierdut de la începutul invaziei în Ucraina 18.600 de soldați, 150 de avioane, 135 de elicoptere, 684 de tancuri, 332 de piese de artilerie, 1661 de vehicule blindate, 107 lansatoare de rachete, 7 nave, 96 de drone și 55 de baterii anti-aeriene, se arată într-o estimare dată publicității de armata ucraineană și citată de Kiev Independent. De notat că Rusia raportează cifre semnificativ de pierderi iar armata ucraineană a anunțat că nu va da publicității rapoarte privind pierderile Ucrainei.

Statul Major ucrainean a raportat că armata rusă se pregătește pentru o operațiune ofensivă în estul Ucrainei pentru a asigura controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Luhansk și al orașului Mariupol.

În declarația făcută de Statul Major s-a precizat că, potrivit datelor din seara zilei de 6 aprilie, Rusia a pierdut 18 600 de soldați în timpul războiului.

S-a menționat că operațiunea ofensivă a armatei ruse împotriva a 6 așezări în cursul zilei a eșuat și s-a notat că soldații ucraineni au preluat controlul asupra așezării Osokarovka din regiunea Herson.

Staul Major a raportat de asemenea că Rusia își continuă eforturile de pregătire pentru o operațiune ofensivă în estul Ucrainei pentru a asigura controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Luhansk și a orașului Mariupol.