Dezvăluiri bombă despre felul în care se fabricau dosarele la DNA Oradea: „Mi-au spus exact ce şi cum să declar…”

Noi dezvaluiri bomba despre felul in care se fabricau dosarele la DNA Oradea. Reteta era simpla, mai intai cauti un denuntator, apoi il ameninti si cand ai bagat de tot frica in el, ii dictezi exact ce sa scrie.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 19:29
Dezvăluiri bombă despre felul în care se fabricau dosarele la DNA Oradea: „Mi-au spus exact ce şi cum să declar…”

OTTO BOROS a dezvăluit la România TV care era procedura prin care funcţionau cei de la DNA Oradea. „De prin anul 2015 am fost citat la DNA Oradea, mi-au spus exact ce si cum sa declar in denunt impotriva avocatului GHERENY Istvan…mai erau alti doi denuntatori. In cazul in care nu fac denuntul se va deschide un dosar penal impotriva mea pentru santaj la adresa unui judecator.

Mi-au spus sa fac un denunt si sa ii mentionez in acel denunt pe cei doi magistrati de la tb satu mare, nemes remus si dna Laura, cum ca dl…ar avea influenta asupra acestor doi magistrati”. 

Video cu declaraţia completă în video de mai jos:

Parchetul ICCJ a anunţat, în 4 ianuarie, că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre „liniştirea” unor judecători.

Cinci procurori de la DNA Oradea au fost audiaţi, miercuri, ca martori, la Parchetul General, de Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi, în dosarul deschis după apariţia presupuselor înregistrări de la unitatea de parchet.

Ministerul Public a transmis, referitor la presupusele înregistrări de la DNA Oradea, în care procurorii vorbesc despre ”liniştirea” unor judecători, că aceştia trebuie să-şi desfăşoare activitatea cu respectarea strictă a legii şi anunţă că a dispus un control al cauzelor la care se face referire.

Conducerea Ministerului Public se delimitează de activităţile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului deontologic al magistraţilor. Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfăşurată cu respectarea strictă a legii, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, cu imparţialitate şi independenţă”, a transmis, vineri, Ministerul Public.

De asemenea, oficialii instituţiei precizează că, în urma apariţiei în presă a înregistrărilor unor discuţii, s-a dispus efectuarea unui control al cauzelor despre care se face vorbire în înregistrare, concluziile acestui control urmând a fi implementate cu imparţialitate şi fără întârziere.