Diana Şoşoacă rămâne cu sancţiunea. Senatul i-a respins contestația

Plenul Senatului a respins, luni, în şedinţă secretă, contestaţia depusă de senatoarea Diana Şoşoacă în urma sancţionării sale, fiind menţinut avertismentul scris.

17 mai 2021, 19:18
Diana Şoşoacă rămâne cu sancţiunea. Senatul i-a respins contestația

Diana Şoşoacă rămâne cu sancţiunea. Contestaţia a fost respinsă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. În urma sancţiunii cu avertisment scris care i-a fost aplicată Dianei Şoşoacă pe 26 aprilie, aceasta nu mai poate reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, Dianei Şoşoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor Regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

Diana Şoşoacă îi contrazice pe medici! Nu crede că Luis Lazarus are Covid-19: „Le-ar plăcea ăstora să aibă! Are pneumonie!”

Diana Şoşoacă: Această sancţiune deschide calea unei dictaturi

Senatoarea Diana Şoşoacă a precizat că va contesta în instanţă decizia Biroului permanent al forului legislativ de a o sancţiona cu avertisment scris şi a adăugat că acesta este „un precedent periculos” care deschide calea unei dictaturi.

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie. Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat Diana Şoşoacă recent la Parlament.

Diana Şoşoacă, un nou atac la Raed Arafat: „E adevărat că de afară îţi vin nişte ordine, dar ei nu-ţi spun să încalci legea. Raportul OSCE arată încălcarea principiilor democratice”

Pe 26 aprilie, Diana Şoşoacă a primit un avertisment scris şi ea nu mai poate reprezenta Senatul în relaţiile interne şi externe pentru un interval de trei luni.


loading...
Partenerii noștri