Dieta drastică pe care o ţine Novak Djokovic. Stă 16 ore nemâncat pe zi: „Dorm mai bine şi am mai multă energie”

După ce în urmă cu doar câteva luni ne prezenta ce mănâncă pentru a se menține într-o formă atât de bună, Novak Djokovic a revenit cu noi precizări.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 07:26
Dieta drastică pe care o ţine Novak Djokovic. Stă 16 ore nemâncat pe zi: „Dorm mai bine şi am mai multă energie”

Într-un live pe Instagram, liderul ierarhiei ATP a prezentat dieta cruntă pe care o ține în această perioadă a carierei: 16 ore pe zi nemâncat, obicei pe care îl practică deja de un an și jumătate.

Citeşte şi: Olivia Steer a reacţionat după ce jucătorul de tenis Novak Djokovic a spus că se opune vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului

Nole a făcut această precizare într-o întâlnire online cu medicul Dragan Ivanov, specialist în medicină internă. În vârstă de 32 de ani, Djoker-ul a menționat că face acest lucru pentru a curăța și purifica organismul.

Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei„, spune Novak Djokovic, citat de Tennisworld.

Explicația lui Djokovic nu l-a luat deloc prin surprinde pe medicul Ivanov, acesta venind cu completări pentru toți cei interesați de subiect.

Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.

Dacă luăm masa de prânz la ora 14:00 sau 15:00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.

Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul orei 14:00 – 15:00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli„, declară Dragan Ivanov, citat de Tennis World, conform Digisport.

Novak Djokovic se opune posibilei vaccinări a jucătorilor de tenis

Novak Djokovic, 1 ATP, a declarat că nu este de acord cu vaccinarea împotriva coronavirusului chiar dacă acest lucru va fi impus ca o condiţie obligatorie jucătorilor de tenis pentru reluarea competiţiilor.

Novak Djokovic, numărul unu mondial, va avea o dilemă în cazul în care va deveni obligatorie vaccinarea jucătorilor înainte ca aceştia să poată concura din nou după reluarea sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

Novak Djokovic oferă Serbiei un milion de euro, în lupta împotriva COVID-19. „E multă teamă, panică şi suferinţă”

Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători„, a spus Novak Djokovic într-un live pe Facebook.


loading...