Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava şi-a dat demisia după ce s-a vindecat de coronavirus

Medicul Mircea Macovei a demisionat din funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce s-a vindecat de COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul covonavirus. Generalul Ionel Oprea, care asigură conducerea militară a unităţii medicale, a explicat că, în aceste condiţii, echipa medicală va trebui să-şi aleagă liderii.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 11:39
Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava şi-a dat demisia după ce s-a vindecat de coronavirus

Conducerea interimară a Spitalului Judeţean Suceava este asigurată locotenent colonel medic Dinu Chioralia. Actualul management militar al unităţii medicale va desemna temporar un alt Comitet Director pentru a se asigura conducerea spitalului după plecarea medicilor militari, transmite Agerpres.

Nelu Tătaru, despre revenirea lui Mircea Macovei ca director la Spitalul din Suceava: „Se poate întoarce ca medic, dar nu ca director”

Comandantul medical al SJU Suceava, gen. (r) Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat încă de joi că medicul Mircea Macovei nu va reveni în funcţia de director medical.

„M-am ocupat de acest subiect de mai mult timp (…) Dânsul va reveni mâine (vineri n.r.) la serviciu şi va reacţiona adecvat. S-a pronunţat demult că nu-şi doreşte să continue şi, în consecinţă, va trebui ca echipa medicală să-şi aleagă liderii”, a spus Oprea, conform sursei citate.

Un medic de familie din Suceava s-a tratat singur pentru coronavirus: Am trecut prin toate fazele urâte şi grele ale bolii