Doar 0,1% din populaţia oraşului Tokyo a dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus

Publicat: Marţi, 16 Iunie 2020 17:44 // Actualizat: Marţi, 16 Iunie 2020 17:44 // Sursa: romaniatv.net

Un studiu condus de Ministerul Sănătăţii din Japonia arată că doar 0,1% din populaţia capitalei Tokyo a dezvoltat anticorpi care să o protejeze de noul coronavirus, indicând că numărul persoanelor infectate descoperite rămâne mic, dar cel real ar putea fi mai mare, scrie Bloomberg.

Studiul a fost făcut pe un eşantion de 1.971 de subiecţi din Tokyo. Japonia a adoptat tactica testării limitate, fapt care a ridicat numeroase întrebări legate de numărul real al persoanelor infectate. Dacă eşantionul ar fi relevant şi comparabil cu situaţia la nivel naţional, ar însemna că în Tokyo ar trebui să existe în jur de 14.000 de cazuri, pe lângă cele aproximativ 5.000 depistate până acum.

Rezultatele testării pentru anticorpi, care indică expunerea la virus, sunt mult mai mici decât în oraşe din ţări puternic afectate de pandemie. Un studiu similar făcut în Marea Britanie arată că pe 22 mai 17% dintre londonezi prezentau anticorpi, iar în aceeaşi zi, în New York, procentul era de aproape 20%.

Ministerul Sănătăţii din Japonia avertizează că testele nu au determinat şi alte informaţii legate de anticorpi, cum ar fi durata rămânerii acestora în corp sau dacă prezenţa acestora îi protejează pe subiecţi de o nouă infectare.

Citeşte şi: Coronavirusul revine. Ţara care a realizat primele cazuri de infecţie cu COVID-19, după 25 de zile

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anticorpi coronavirus Japonia studiu Tokyo
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H