Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut actor

Actorul  Michael Lonsdale a murit, luni, la vârsta de 89 de ani. Anunţul a fost făcut de  agentul său pentru AFP, confirmând o informaţie a săptămânalului Nouvel Obs.

RomaniaTV.net
21 sept. 2020, 14:30
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut actor

Michael Lonsdale a murit luni după-amiază în locuinţa din Paris.

Actorul francez a interpretat peste 200 de roluri în cinema, în special în „Numele trandafirului”, într-un film din franciza „James Bond”, în teatru sau televiziune.

În cinema, a jucat în 1962 în „Procesul”, adaptare după romanul lui Franz Kafka de Orson Welles, alături de Anthony Perkins, Romy Schneider, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson, Fernand Ledoux.

După câteva roluri în „Snobs!” din 1961 de Jean-Pierre Mocky, „La Bourse et la Vie” în 1965, „Les Compagnons de la marguerite” în 1967, François Truffaut îi oferă roluri frumoase în „La Mariée était en noir” în 1967, apoi în „Baisers volés”, în 1968.

În filmografia sa formidabilă (peste 130 de filme) se regăsesc câteva superproducţii care i-au deschis porţi acestui actor profund şi misterios. A jucat în „Numele trandafirului”, de Jean-Jacques Annaud alături de Sean Connery, în „Moonraker” a fost Hugo Drax, un criminal megaloman demn de cele mai rele fapte în seria cu agentul 007.

Pentru rolul din „Des hommes et des dieux” a fost premiat de mai multe ori în 2011, la finalul carierei sale: premiul César pentru cel mai bun rol secundar, Globul de Cristal pentru cel mai bun actor, premiul Lumière, premiul „Henri-Langlois”.

Citeşte şi Un actor celebru, noul James Bond. Cine ar urma să îl înlocuiască pe Daniel Craig


loading...
Partenerii noștri