DOLIU şi la GOOGLE. Ce s-a întâmplat după ATENTATUL de la Paris

ATAC TERORIST PARIS. Atentatul produs miercuri în redacţia revistei de satiră Charlie Hebdo, din Paris, a dus la moartea a 12 persoane, iar ziua de 8 ianuarie a fost declarată zi de doliu naţional în Franţa. Tot în semn de doliu, pe pagina Google Franţa a fost postat un icon cu o fundă neagră, în memoria victimelor atentatului în care au murit opt  jurnalişti, dar şi doi poliţişti, iar alte 11 persoane au fost rănite.

08 ian. 2015, 09:35

De joi, de la ora 12.00, drapelul Franţei va fi coborât în bernă, unde va rămâne timp de trei zile.

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Cele mai SÂNGEROASE ATENTATE din Franţa din ultimele decenii

„Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza”, a declarat preşedintele Franţei, Francois Hollande.

Citeşte şi PREMONIŢIE sau COINCIDENŢĂ? Ultima caricatură a directorului CHARLIE HEBDO, înainte de a muri în atentat

Caricaturişti talentaţi, cronicari curajoşi şi-au pierdut viaţa (…) Au marcat generaţii de francezi„, a mai spus preşedintele.

Citeşte şi Luptător Statul Islamic: ATACUL TERORIST din Franţa, o RĂZBUNARE pentru insultele la adresa Islamului

Preşedintele Hollande a adus un omagiu şi celor doi poliţişti ucişi în atentatul în care şi-au pierdut viaţa 11 bărbaţi şi o femeie.

Citeşte şi Atentat TERORIST la Paris. Cele mai ŞOCANTE caricaturi apărute în Charlie Hebdo GALERIE FOTO

Trei indivizi au intrat miercuri în sediul săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo unde au ucis 12 persoane, între care 8 jurnalişti. Alte persoane aflat în clădire au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Atacatorii au reuşit apoi să fugă, nu înainte de a striga „Profetul a fost răzbunat”. Ca urmare a atentatului de miercuri din Paris, gradul de alerta a fost ridicat la cel mai înalt nivel pe teritoriul Franţei.

Citeşte şi ATENTAT TERORIST la PARIS. Mărturii zguduitoare: BĂLŢI de SÂNGE, trupuri la pământ, RĂNIŢI GALERIE FOTO VIDEO

Premierul francez Manuel Valls a anunțat joi că au avut loc „mai multe rețineri” și „arestări” în cursul anchetei asupra atacului sângeros comis miercuri împotriva sediului săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți, dintre care patru grav, în cel mai sângeros atentat din ultimii 40 de ani în Franța.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat arestarea preventivă a şapte persoane.

Citeşte şi „Je suis Charlie” acaparează Internetul. Sute de caricaturişti reacţionează la atacurile de la Charlie Hebdo

„Șapte persoane”, a indicat ministrul de interne în direct la radio Europe 1, ca răspuns la o întrebare cu privire la numărul de persoane reținute în acest moment. Anterior, premierul Manuel Valls a declarat că mai multe persoane au fost reținute, fără a preciza numărul lor.

Potrivit unei surse judiciare, șapte persoane – bărbați și femei care fac parte din anturajul celor doi frați identificați de poliție ca fiind autorii atacului sângeros de miercuri și care sunt încă în libertate – au fost arestate.

Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez – Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană – sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.