Donald Trump, prima dată cu mască de protecţie în public. SUA a depăşit 66.000 de cazuri pentru a doua zi consecutiv

Preşedintele SUA Donald Trump a purtat sâmbătă, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, mască de protecţie în public. Gestul liderului american vine după ce SUA au recenzat sâmbâtă 66.528 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, un nou record pentru această ţară, cea mai afectată din lume de pandemie, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 06:10
Donald Trump, prima dată cu mască de protecţie în public. SUA a depăşit 66.000 de cazuri pentru a doua zi consecutiv

Donald Trump a purtat mască pentru prima dată în timpul unei vizite la Spitalul Militar Walter Reed, unde s-a întâlnit cu militari răniţi şi cu personalul medical. Şi nu a fost orice mască, ci una personalizată, de culoare albastru închis, în ton cu costumul pe care îl purta, și cu sigla prezidențială brodată într-o parte. 

”Nu am fost niciodată împotriva purtării măştii, dar chiar cred că există un loc şi un moment pentru asta”, a declarat Trump, înaintea vizitei.

Numărul zilnic de noi infecţii a depăşit 60.000 pentru a cincea zi consecutiv în SUA, au admis autorităţile sanitare, epidemia fiind necontrolată în multe state. 

Citeşte şi: Traian Băsescu: „România are legislaţia necesară pentru a face faţă epidemiei de COVID. Orban, fugi la Palatul Victoria!”