Călin Popescu Tăriceanu, huiduit de protestatari Rezist, la ÎCCJ, înaintea procesului. DNA a cerut rejudecarea apelului

Publicat: Luni, 25 Martie 2019 07:38 // Actualizat: Luni, 25 Martie 2019 18:34 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul DNA a cerut rejudecarea procesului, la termenul de luni al apelului declarat de Direcţie în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă. Instanţa a stabilit pronunţarea pe 8 aprilie. La sosirea la Instanţa Supremă, Tăriceanu a fost aşteptat de mai mulţi protestatari #rezist, care l-au huiduit 

UPDATE: În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, preşedintele Senatului a catalogat întreg procesul ca fiind o înscenare.

„Consider că acest proces în care am fost antrenat este o înscenare ca urmare a recomandărilor făcute în MCV, ca rezultatele luptei împotriva corupţiei să se soldeze cu "big fish". Datorită poziţiilor pe care le-am avut sau le deţin fac parte din această categorie. Au încercat să mă târască într-un proces de corupţie, nu au avut alte elemente, au încercat cu evaziunea fiscală, ar fi fost simplu pentru procurori să vadă că acea presupusă tranzacţie nu a fost în realitate făcută. Au încercat să sugereze că eram la curent cu acea tranzacţie. În 2008 aveam o agendă suficientă ca să am grijă şi de cabinetul soţiei", a spus Călin Popescu Tăriceanu, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), potrivit Mediafax.

La rândul său, procurorul DNA a cerut rejudecarea procesului. „Dispuneţi casarea sentinţei penale 318 din 2018 şi rejudecaţi având în vedere că instanţa de fond nu s-a pronunţat pe fapta pentru care a fost trimis în judecată (...) Sunt întrunite în cauză elementele de mărturie mincinoasă, nu cum instanţa de fond a refuzat să cerceteze. (...) Vă solicităm să dispuneţi casarea cu trimitere spre judecare. Judecătorii de fond nu s-au pronunţat cu privire la actul de sesizare. Ar fi o încălcare a dreptului de apărare al inculpatului şi al Parchetului", a declarat procurorul DNA, în faţa instanţei.

Apărătorii lui Călin Popescu Tăriceanu au solicitat instanţei, să menţină soluţia de pe fond. „Solicităm să respingeţi apelul ca nefondat menţinând soluţia atacată. Soluţia este legală şi temeinică. Consider că instanţa fondului a procedat corect, este o hotărâre model şi au aplicat corect deciziile Curtii", a susţinut avocatul preşedintelui Senatului, în faţa Înaltei Curţi.

Magistraţii au stabilit pronunţarea pentru data de 8 aprilie.

DNA a declarat apel în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Procurorul DNA a solicitat, la termenul anterior, reaudierea mai multor martori, printre care Victor Ponta, Dan Motreanu şi Dan Andronic.

Avocatul lui Călin Popescu-Tăriceanu s-a opus reaudierii de martori şi a cerut să fie trimise adrese la DNA pentru a se comunica dacă procurorii au respectat dispoziţiile legale în legătură cu interceptarea clientului său şi a fostei sale soţii Ioana Valmar.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, el fiind achitat pe 22 mai 2018 de un complet de la Instanţa supremă format din trei judecători.

Decizia a fost atacată cu apel de procurorii anticorupţie, procesul fiind pe rolul completului de 5 judecători.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Călin Popescu-Tăriceanu Dan Andronic Dan Motreanu dna victor ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mar 08:54
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sunt medicamente care dau halucinatii,dependenta,tulburari de gandire,de comportament,de mobilitate etc....de droguri nici nu se mai pune problema.
26 mar 08:52
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Cineva zicea ca dai doua clickuri pe o pagina de Internet dispare persoana.Nu dispare,dati clickuri sa va informati ca sa faceti numai bine.
26 mar 08:43
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sa considere ce spune legea,ca domnii sunt specialisti in lege,nu eu.Legea spune sa faca angajari si sa dea medicamente pentru saraci de la fundatii daca nu au reusit inca sa-i angajeze.
26 mar 08:37
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sa parcheze masinile in parcarile obisnuite ,care exista si in rest sa faca angajari si ce prevede legea.
26 mar 07:59
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Dupa ce ar putea sa se documenteze cineva decat dupa ce e scris deja,ca science fiction nu are cum sa fie.Daca e science fiction inseamna ca sunt paranoida,nebuna.
26 mar 06:46
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
De asta trimit mesaje,ca sunt disperata sa reusesc sa ma angajez cu salariu.Sper sa nu fie interpretate gresit ''sa reusesc''sa -mi provoc vreo catastrofa in loc de angajare.
26 mar 06:23
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Dupa moarte ne ducem in rai sau in iad.Desigur ca toti vrem sa ne ducem in rai.
26 mar 05:51
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-au rupt oasele si organele in mine si fac orice altceva decat trebuie in locul care trebuie.
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H