Două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus în Bucureşti. Ambele au legătură cu focarul de la Şcoala 28

Alte două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus au fost confirmate luni în România. Ambele au legătură cu focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti.

01 feb. 2021, 15:47
Două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus în Bucureşti. Ambele au legătură cu focarul de la Şcoala 28
Două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus în Bucureşti. Ambele au legătură cu focarul de la Şcoala 28

Ministerul Sănătății a anunţat două noi cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus în Bucureşti.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București”, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală.

Citeşte şi: Focarul de COVID-19 de la şcoala 28 este din cauza tulpinii britanice. Adriana Pistol: „Toţi cei din focar au tulpina britanică. Nici nu mai are rost să cheltuim bani cu secvenţierea”

Recent, un focar cu tulpina britanică de coronavirus a fost identificat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, mai multe persoane fiind testate şi supravegheate de medici.

 

Sorin Cîmpeanu: Focarul de la Şcoala 28 ne îngrijorează. Cazurile cu noua tulpină se vor lua în calcul la deschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, se arată îngrijorat în privinţa focarului cu noua tulpină de covid de la Şcoala 28 din Capitală.

”Îți face frică. E frica de necunoscut, frica firească, frica de un focar, dar este un focar. Cu toții sperăm ca Direcțiile de Sănătate Publică și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar.

Este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor. Știm că a plecat de la o persoană care era îngrijitor, apoi directorul și directorul adjunct, apoi alți angajați.

Deci, este un lucru care ne îngrijorează, care face parte din categoria elementelor principale din discuția de pe 2 februarie.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 Tv. 

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare

 

Inspectori şcolari din ISMB au mers săptămâna trecută la Şcoala 28 pentru a vorbi cu personalul unităţii de învăţământ după ce DSP a declanşat anchetă epidemiologică la şcoală în urma depistării a nouă cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care un angajat infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Citeşte şi Redeschiderea şcolilor nu ţine cont de vaccinarea profesorilor. Cîmpeanu: „Evoluţia epidemiologică este importantă”

„În baza Ordinului de Serviciu nr. 1276/25.01.2021 o echipă de control formată din trei inspectori școlari au participat online la Adunarea Salariaților Școlii Gimnaziale Nr. 28, sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane.

În urma discuțiilor purtate cu personalul unității, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic”, a anunţat Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar la Municipiului Bucureşti.

Inspectoratul şcolar precizează că „în unitate s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021.

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate.

Majoritatea celor interpelați au menționat faptul că în unitate s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască și s-a respectat distanța necesară”, a mai anunţat ISMB.