Medicul care a spus despre anul şcolar că e „vremea dictatorii medicale”: „Mi-e teamă că vom avea un şoc la cei trecuţi 50 de ani”

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală, crede că redeschiderea şcolilor poate duce la o creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul părinților și bunicilor. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 08:21
Medicul care a spus despre anul şcolar că e „vremea dictatorii medicale”: „Mi-e teamă că vom avea un şoc la cei trecuţi 50 de ani”

Anul şcolar a împărţit şi lumea mdicală în mai multe tabere. „Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Redeschiderea școlii este un moment care va determina ulterior o creștere a numărului de îmbolnăviri și nu neapărat pentru faptul că se îmbolnăvesc copiii. Încărcătura virală este mai mare la copii decât la adulți. Cei care au virusul au o simptomatologie foarte ușoară, aproape că nici nu-și dau seama că sunt infectați. Își transmit unul altuia, destul de greu, dar merg acasă. Sunt aduși la școală de bunici sau de părinți, merg acasă la părinți și la bunici și pot transmite.

Mi-e teamă nu pentru grupele de vârstă până în 40-50 de ani. Mi-e teamă că vom avea un șoc cu grupele de vârstă trecute de 50 de ani, unde știm că reacția virusului este foarte rea”, a spus Emilian Imbri.

El a vorbit și despre scenariile autorităților pentru noul an școlar. „Îți dau posibilitatea să decizi în funcție de ce se întâmplă. În Germania s-au redeschis școlile. În funcție de ce a apărut în zona respectivă, s-au închis aici o școală, altă școală. Nu au închis tot. Au închis zona unde au văzut că ceva nu e în regulă. Cred că și la noi, flexibilitatea e cuvântul care ar trebui să domine ceea ce fac instituțiile în momentul de față. Populația ar trebui să fie mai prudentă, dar flexibilitatea este cuvântul în a lua decizii, de a hotărî la fața locului. Școlile trebuie să se deschidă”, a spus Imbri la Digi 24.

 


loading...
Partenerii noștri