EXCLUSIV Dr Virgiliu Stroescu, despre alimentaţia optimă pe caniculă: „Fibrele sunt cea mai mare inovaţie a Divinităţii”. Care este alimentul deosebit de toxic, care atacă ADN-ul

Reputatul medic nutriţionist Virgiliu Stroescu face o serie de recomandări în ceea ce priveşte alimentaţia pe timpul verii, atunci când temperaturile sunt caniculare. Specialistul atarge atenţia asupra faptului că este important să renunţăm la alimentele cu multe calorii, la hrana animală în special, şi să privilegiem consumul de fructe şi de apă.

25 iul. 2023, 12:12
EXCLUSIV Dr Virgiliu Stroescu, despre alimentaţia optimă pe caniculă: „Fibrele sunt cea mai mare inovaţie a Divinităţii”. Care este alimentul deosebit de toxic, care atacă ADN-ul

Dr Virgiliu Stroescu a explicat, în cadrul emisiunii Punctul culminant de la România TV, că hrana animală se digeră mult mai greu. Specialistul recomandă consumul de fibre, „cea mai mare inovaţie a Divinităţii„, care „umplu stomacul şi neutralizează substanţele rele„.

Dr Virgiliu Stroescu, despre alimentaţia optimă pe caniculă

Când e foarte cald, nu trebuie multe calorii, grăsimi şi hrană animală. Doar fructe, multă apă: 2 – 2,5 litri, cât poate fiecare. Dacă mănânci carne şi grăsimi, acestea au calorii foarte multe, în plus, poţi face toxiinfecţie sau o boala de ficat.

Cât mai puţină hrană animală pentru că se digeră mult mai greu. Legume şi fructe din abundenţă. Nu foarte multe leguminoase. Soia are 40% proteine, are cea mai buna proteină a planetei. Proteinele sunt de două feluri: esenţiale (numai plantele) si de aceea e neapărat nevoie să mâncăm plante; proteine vegetale – avem nevoie de proteine vegetale ca să construim proteine esenţiale. Animalele şi omul nu pot face proteine esenţiale.

Cea mai mare inovaţie a Divinităţii sunt fibrele. Sug tot ce e rău, umplu stomacul. Hrana animală constipă, pe când, dacă ai un scaun perfect, omul e normal. Fibrele neutralizează toate substanţele rele, sunt ca un mop. Dacă ai mâncat ce nu trebuie, mănâncă o salată. Fibrele absorb tot ce e rău„, a explicat reputatul specialist în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Consumul de alcool, deosebit de periculos: „Scurtează viaţa, atacă ADN-ul”

Despre consumul de alcool pe caniculă, medicul atrage atenţia că acesta este deosebit de toxic. Chiar şi un singur pahar are consecinţe, spune specialistul.

Alcoolul e un toxic si un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Dacă iei o bucată de vată cu spirt şi o pui sub buză, o ţii 3 minute, când o scoţi, e roşie. Asta pentru că a stricat mucoasa din gură. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană. Pe unde trece, face rău. Dacă bei o sticlă de bere, 4 ore sta in celulele organismului si omoara tot ce este viu. Orice gram de alcool e toxic. Alcoolul scurtează viaţa, atacă ADN-ul (…)

Citeste si EXCLUSIV| Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba! ”Cine mănâncă o dată pe zi se îngrașă”

Fresh-urile sunt gustoase, dar nu sunt sănătoase. Sunt prea concentrate şi chinuiesc pancreasul. Câte portocale poti mânca o dată? Una, două, trei. Un fresh conţine sucul de la 12 portocale. Portocalele integrale sunt cele mai sănătoase.

Sifonul bagă în tine dioxid de carbon care este acid si scade toata imunitatea organismului, că aceasta devine acidă. Organismul trebuie să fie alcalin. Apa minerală are minerale, apa carbogazoasă e acid carbonic si acidul creşte riscul de cancer.

Lămâia e acidă în gură, dar în stomac e alcalină. Nu bagi dinţii în lămâie pentru că distruge dinţii. Când ajung în stomac, sărurile de acid citric sunt alcaline. Dacă cineva are pietre acide, bea lămâie si se topesc„, explică reputatul medic.

Dr Virgiliu Stroescu a spus, de asemenea, că este o greşeală  să renunţăm la a mai consuma pâine.

Pâine are tot ce trebuie ca omul să trăiască, nu scoateţi pâinea din alimentaţie„, atrage atenţia profesorul.

Motivul pentru care un om care are istoric de diabet sau de cancer în familie poate să nu dezvolte aceeaşi boală

Medicul spune că un organismul sănătos se menţine prin respectarea a trei factori: odihna, alimentaţia, mişcarea.

Dacă nu eşti odihnit, eşti mort. Apoi, cine nu face mişcare nu poate fi sănătos. Ca să trăieşti sănătos, trebuie, în primul rând, să te odihneşti, apoi să mănânci, în al treilea rând să faci mişcare. Consumul de apă este la fel de important. Beţi apă, fără apă stricăm rinichii şi tot organismul sufera.

Citeste si EXCLUSIV| Doctorul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă pentru români: ”Dumnezeu ne-a dat fructe, legume, carnea nu este un aliment sănătos”

Când un om trăieşte corect, organismul ia seama. De exemplu, cineva are diabet în familie, dar omul se hotărăşte să nu bea alcool. Şi atunci organismul lui spune: ‘Ăsta nu bea alcool, hai să-i blocăm gena de diabet’ .

Apoi cineva care are cancer dacă mănâncă corect, normal, organismul vede că omul vrea să trăiască bine şi atunci blochează genele care dau boala respectivă„, a explicat medicul Virgiliu Stroescu în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.