Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Înalta Curte i-a respins contestaţia la executare

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, joi, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea, astfel că acesta va rămâne în închisoare.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 17:18
Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Înalta Curte i-a respins contestaţia la executare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins contestația la executare, astfel că fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova de opt luni, în dosarul Angajărilor fictive, rămâne în închisoare. Decizia ICCJ poate fi însă contestată, scrie news.ro.

Contestaţia fusese depusă de fostul şef al PSD în 6 ianuarie. Liviu Dragnea s-a prezentat, joi, în faţa instanţei pentru a cere să fie eliberat din închisoare. El a invocat astăzi decizia CCR prin care s-a stabilit că toate completurile de trei judecători erau ilegale, pentru că nu erau specializate pe fapte de corupție.

Citeşte şi: Irina Tănase, schimb de job pentru Liviu Dragnea! S-a făcut mediator autorizat pentru a-l vizita mai des pe politician

Fostul lider al PSD a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.