DRAMA căpşunarilor români. Sunt tot mai mulţi şi tot mai săraci

În doar şase ani, numărul românilor care muncesc în străinătate aproape s-a dublat, în timp ce suma medie trimisă acasă a scăzut de trei ori, arată statisticile oficiale, citate de România TV. Motivul este dat de faptul că, de la începutul crizei, românii au fost nevoiţi să accepte salarii tot mai mici ca să muncească în străinătate.

22 mai 2014, 09:00
DRAMA căpşunarilor români. Sunt tot mai mulţi şi tot mai săraci

După intrarea României în Uniunea Europeană, în 2007, numărul românilor care au ales să se stabilească în străinătate a crescut în ritm accelerat, astfel că în doar şase ani numărul emigranţilor români a crescut cu aproape un milion, ajungând la peste 2,3 milioane anul trecut.

Citeşte şi Românii din străinătate îşi trimit copiii să studieze în România VIDEO

Dacă privim sumele trimise de aceştia în România constatăm că tendinţa este opusă. Astfel, dacă în 2007 românii din străinătate trimiteau în ţară 6,25 miliarde de euro, anul trecut suma a scăzut la 3,68 miliarde euro. În ceea ce priveşte suma medie trimisă lunar de un emigrant, ea a scăzut de trei ori, de la 360 euro, în 2007, la 130 de euro anul trecut.

Citeşte şi Discriminare, variantă norvegiană: Lucrătorii ROMÂNI sunt PLĂTIŢI mai PUŢIN decât cei autohtoni

Citaţi de România TV, analiştii explică situaţia prin faptul că, o dată cu criza, românii care au mers să muncească în străinătate au fost nevoiţi să accepte salarii tot mai mici, iar mulţi au ales să se stabilească în străinătate,iar legăturile cu ţara de origine s-au slăbit.

Citeşlte şi Se modifică condiţiile de plată a românilor care lucrează în străinătate